Policija ponovno upozorava na internetski kriminal: Tražio pomoć na internetu, pa ostao bez kriptovaluta vrijednih 93 tisuće kuna

Neoprezno je podijelio lozinku sa "korisničkom službom" i ostao bez kriptovaluta u virtualnom novčaniku.

Hina | 31.03.2021. / 15:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Bez kriptovaluta vrijednih oko 93.000 kuna ostao je 42-godišnjak s koprivničko-križevačkog područja nakon što je na internetu zatražio pomoć i nepoznatim osobama poslao lozinku svog virtualnog novčanika, doznaje se u policiji.

Koprivničko-križevačka policija u srijedu je izvijestila da istražuje internetsku prijevaru nakon prijave oštećenog 42-godišnjaka koji je zatražio pomoć nakon što je primijetio problem s transakcijom novca na internetskoj platformi.

Korisnička služba zatražila ga je kod od 12 riječi, koji je ujedno bio i lozinka za pristup njegovim kriptovalutama na platformi Metamask. Nakon što im je oštećeni poslao podatke daljnja komunikacija je prestala, a iz virtualnog novčanika ukradene su mu kriptovalute u vrijednosti od oko 93.000 kuna, izvijestila je policija.

Dodaju da je naknadno stupio u kontakt s ovlaštenom službom za korisnike spomenute internetske platforme te shvatio da je prevaren.

U tijeku je kriminalističko istraživanje, a iz PU Koprivničko-križevačke još jednom podsjećaju građane da budu oprezni u vezi novčanih transakcija i otkrivanja svojih lozinki nepoznatim osobama na internetu, jer kibernetički kriminal je u porastu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti