Policija poziva vlasnike Tesle: Pomozite nam riješiti slučaj i naći osobu koja je pokušala počiniti ubojstvo

Ovo je prvi put da je policija zatražila pomoć od vlasnika Teslinih vozila, koje su zamolili da pregledaju snimke Sentry moda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.07.2020. / 14:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ekipa iz Tesle osmislila je zanimljiv način s kojim žele spriječiti pokušaje uništavanja, razbijanja i pljačkanje vozila - Sentry mod. Riječ je o opciji koja kamerama postavljenima na automobilu nadzire i snima prostor oko vozila, a u slučaju npr. razbijanja stakla i slično šalje upozorenje vlasnicima na njihove mobilne uređaje. U nekoliko navrata zahvaljujući snimkama policija je uhvatila vandale koji su oštetili ili provalili u automobile, a sada vlasnici Muskovih vozila imaju jedan puno veći izazov. Naime, policija iz grada Sandefjorda u blizini Osla pozvala ih je da im pomognu u pronalasku osobe koja je pokušala zapaliti kuću gradonačelnika.

Snimka s Tesline kamere Političar uhvaćen na djelu! Udario Teslu i pobjegao, no nije računao na jednu stvar

Trenutačno nemaju nikakvih dokaza o potencijalnom sumnjivcu, no kako je riječ o Norveškoj, u kojoj su Teslina vozila prilično omiljena i mnoštvo ljudi vozi Modele X, S ili 3, iz policije su pozvali sve vlasnike tih automobila u susjedstvu gradonačelnikove kuće da provjere snimke Sentry moda. Ako je osoba koju policija sumnjiči za pokušaj ubojstva, prošla blizu nekog od Teslinih vozila koje ima aktiviranu tu opciju, vjerojatno su kamere zabilježile taj trenutak.

Slika nije dostupna Tesla klasičnom glazbom brani od krađa automobila

Npr. u slučaju jedne provale u Teslin automobil kamere su snimile i osobu koja je razbila staklo na vozilu i ukrala prijenosnik ostavljen na prednjom sjedištu, kao i registraciju njegova automobila, tako da policija nije imala puno problema prilikom identifikacije lopova. U svim dosadašnjim slučajevima vlasnici Tesli policiji su sami predali svoje snimke, no ovo je prvi put da je policija pozvala vlasnike Muskovih vozila u pomoć. Ideja nije loša i bit će zanimljivo vidjeti hoće li tko pronaći sumnjivca na snimkama.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti