Policija upozorava: Ako oglas u kojem se prodaje automobil zvuči predobro da bi bio istinit, vjerojatno se radi o prijevari

Budući se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara, iz policije upozoravaju građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila.

Martina Čizmić | 29.06.2021. / 13:24

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iz godine u godinu sve više ljudi kupuje na internetu. Više nije neobično ako netko kupi računalo ili bijelu tehniku putem nekog oglasnika ili internetske trgovine. Čak se i automobili mogu kupiti u samo nekoliko klikova. No, primjer koji dolazi iz Poreča ipak pokazuje da prilikom kupovine na internetu treba biti oprezan.

Kako su objavili iz porečke policije, zaprimili su prijavu 74-godišnjaka koji je prevaren za više desetaka tisuća kuna. Naime, muškarac je krajem svibnja pronašao oglas na jednoj internetskoj stranici iz Španjolske te je uplatio novac za kupnju automobila Honda, starog nekoliko godina i s malo prijeđenih kilometara. Nakon što je uplatio novac 1. lipnja, oglas je uklonjen sa stranice, a 74-godišnjak više ne može stupiti u kontakt s tvrtkom koja je oglašavala prodaju automobila.

Policijski službenici provode izvide i utvrđuju okolnosti događaja.

Budući se na pojedinim internetskim stranicama učestalo objavljuju oglasi, čiji je cilj prijevara, iz policije upozoravaju građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne oglase o prodaji automobila.

Najčešće se radi o nekoliko godina starim automobilima, popularnim modelima s malom kilometražom, koji su u dobrom stanju, no prodaju se po cijeni koja je znatno niža od cijena ostalih automobila u istoj kategoriji. Prevaranti također često navode da zbog financijskih, obiteljskih ili različitih objektivnih problema moraju što prije prodati automobil te da im je to isplativije u inozemstvu nego u njihovoj zemlji, objašnjavaju iz policije te upozoravaju građane da kod takvih oglasa budu oprezni te da pripaze kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti