Policija upozorava: Želite li ulagati u kriptovalute, dobro provjerite s kim poslujete

Policija ističe da ulaganje u kriptovalute nije samo financijski rizično jer se građani mogu naći na meti hakera.

Hina | 26.05.2023. / 14:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Riječka policija istražuje računalnu prijevaru u poslovanju kriptovalutama kojom je za gotovo 18 tisuća eura oštećen 61-godišnjak te je upozorila građane da nepoznatim osobama ne daju osobne podatke, brojeve bankovnih kartica ili zaporke internetskog bankarstva.

Primorsko-goranska policija izvijestila je u petak da je riječ o još jednoj od prijevara, u kojima počinitelji izaberu žrtvu i ponude joj pomoć u poslovanju s kriptovalutama.

Kriptovaluta, ilustracija Htio uložiti u kriptovalute, pa umjesto da zaradi, ostao bez 27 tisuća eura

Oštećenog 61-godišnjka kontaktirala je nepoznata osoba telefonom i dovela ga u zabludu nudeći mu pomoć i sigurnu zaradu trgovanjem i ulaganjem na svjetskim burzama, utvrdila je policija. Oštećeni muškarac povjerovao je nepoznatoj osobi te joj je omogućio pristup svom računalu i bankovnom računu, te dao osobne podatke i šifre.

No, ubrzo je shvatio da je prevaren jer mu je s računa nestalo više od 17.950 eura.

"ojedini građani radi brze zarade ne provjere autentičnost i stručnost osoba s kojima komuniciraju nego povjeruju u njihove nerealne ponude pa na kraju ne samo da izgube uloženi novac nego moraju mijenjati bankarske podatke, upozorila je policija, pozvavši građane na oprez kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara.

Slika nije dostupna Regulativa volatilnog tržišta: Vijeće EU-a donijelo Uredbu o tržištima kriptoimovine

Policija ističe da ulaganje u kriptovalute nije samo financijski rizično jer se građani mogu naći na meti hakera.

Stoga, prije nego uložite novac u rizične investicije, budite jako oprezni, dobro se informirajte i potražite financijski savjet od provjerenih stručnjaka, poručili su iz policije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti