Popularna kompanija otvara trgovinu u Robloxu, a iznenadit ćete se kada saznate koliku plaću nude

Nema sumnje kako će otvorena virtualna radna mjesta privući veliki broj zainteresiranih gamera.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.06.2024. / 13:00

Ikea u Robloxu (Foto: Ikea)

Mnogi su od igranja videoigara stvorili karijere te bilo kao esportaši ili kao influenceri na različitim platformama zarađuju dobar novac radeći ono što vole - igraju igre. Ljubitelji videoigara uskoro će dobiti novu priliku za zaradu u virtualnom svijetu, no ovog puta oni neće igrati igre, već će zaista - raditi. I to u Robloxu.

Bor Nove generacije, nove navike: Djeca za Božić žele poklone koji se ne mogu postaviti ispod bora

Naime, iz Ikee su ovaj tjedan objavili kako traže zaposlenike za rad u njihovoj virtualnoj trgovinu koju će uskoro otvoriti na ovoj popularnoj gamerskoj platformi. Na neki način Ikea će tako ljudima omogućiti da rade u njihovim trgovinama, no iz udobnosti svog doma. Ono što je posebno zanimljivo, a možda i iznenađujuće je da će plaća takvih zaposlenika u virtualnom svijetu biti jednaka ciframa koje se ostvaruju radom u londonskoj Ikei u kojoj zaposlenici zarađuju skoro 15 eura po satu.

Uzbuđeni smo što smo prvi brend koji je lansirao plaćen posao na Robloxu kako bi pokazali da se drukčije odnosimo prema karijerama, komentirao je menadžer Ikeina odjela za Veliku Britaniju i Irsku Darren Taylor te dodao kako u toj kompaniji nema posebnih pravila vezanih za napredak u karijeri te ljudi mogu napredovati u igri jednako kao i u stvarnom svijetu.

Zaposlenici unutar “Co-Worker Gamea”, koji će Ikea u Robloxu lansirati 24. lipnja moći će saznati kako je to raditi u virtualnom svijetu ove kompanije, a u digitalnoj trgovini će raditi u različitim odjelima (čak će moći raditi i u restoranu i pomagati u posluživanju popularnih mesnih okruglica), imat će mogućnost unapređenja te će pomagati kupcima u trgovini.

Roblox Roblox napokon stiže na popularnu konzolu

Iako će ovaj oglas za posao vjerojatno zainteresirati brojne ljubitelje Robloxa, odmah treba naglasiti kako će mnogi ostati razočarani uvjetima za prijavu na ovaj virtualni posao. Iako je riječ o udaljenom radu, svi prijavljeni moraju biti punoljetni i živjeti u Velikoj Britaniji ili Irskoj. Oni se na oglas za posao mogu javiti do 16. lipnja, a virtualni intervjui s kandidatima trajat će od 14. do 18. lipnja.

Izvor: The Sun

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti