Pornhubova matična tvrtka napravila radikalan rebranding: "Ovo ime nećete pronaći ni u jednom rječniku"

Problematična prošlost natjerala je tvrtku MinGeek da potraži nove početke kroz rebranding svojeg imena - u Aylo. Sudeći po priopćenju iz te tvrtke, ime bez smisla je bila i poanta.

Branimir Vorša | 19.08.2023. / 09:21

Pornhub (Foto: Afp)

MindGeek, matična tvrtka Pornhuba i drugih web stranica sa sadržajem za odrasle, prošla je rebranding i odsad se zovu - Aylo. Ta se promjena pripisuje njihovoj želji za novim početkom, prenosi New York Post.

Nakon prošlogodišnjih odlazaka CEO-a Ferasa Antoona i COO-a Davida Tassilla, sad već bivši MindGeek je u ožujku preuzela privatna kapitalna tvrtka Ethical Capital Partners.

Odluka o usvajanju imena Aylo potaknuta je težnjom tvrtke za novim fokusom na inovacije, raznolik i inkluzivan sadržaj za odrasle te davanje prioriteta povjerenju i sigurnosti.

Novi identitet proširit će se na sve oblike komunikacije tvrtke, marketinške materijale i digitalne platforme, stoji u priopćenju tvrtke koje prenosi The Verge.

Unatoč tom opsežnom naporu rebrandinga, i dalje je izazovno previdjeti značajne kontroverze koje su mučile MindGeek. Tvrtka je zaglibila u značajne probleme s moderiranjem, uključujući alarmantnu prisutnost videozapisa seksualnog zlostavljanja djece. U 2020. godini, glavni pružatelji usluga plaćanja Visa i Mastercard povukli su svoje usluge s Pornhuba, zbog hostinga "nezakonitih sadržaja" na toj platformi.

Kako bi se distancirao od svoje sporne povijesti, Aylo poduzima mjere za blokiranje pristupa iz regija s restriktivnim zakonima o pristupu web stranicama.

Isto tako, čini se da je odabir imena Aylo strateški potez za odvajanje od problematične prošlosti. Naime, Aylo naglašava da njegovo novo ime trenutačno nema vidljivo značenje.

Pojam 'Aylo' trenutno nećete pronaći ni u jednom rječniku, ističe se u navedenom priopćenju. Ipak, grijesi i težina problema iz prošlosti i dalje su očiti.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti