Postanite Olimpijac na jedan dan i pogodite u središte mete

Na izradi aplikacije sudjelovali su bivši strijelci, osvajači medalja s kontinentalnih prvenstava zbog čega igra vrlo vjerno dočarava olimpijski sport, streljaštvo.

Martina Čizmić | 21.11.2018. / 12:30

Shooting World Cup: Rifle (Foto: Promo) (Foto: Promo)

Hrvatska ima dugu tradiciju u pucanju iz zračne puške. Naši su sportaši osvajali medalje i svjetska priznanja, a sad je korak više napravljen i u popularizaciji tog sporta.

Hrvatski streljački savez i tvrtka Sight In Games udružili su snage te stvorili igru za mobilne uređaje koja će svakom igraču pokazati kako izgleda natjecanje u pucanju zračnom puškom.  Kako ističu kreatori, jedan od ciljeva igre je kroz nove tehnologije promovirati streljaštvo te pozvati odrasle i djecu stariju od 9 godina da se okušaju u ovom sportu, kako kroz igru na mobilnom telefonu tako i na najbližim sportskim streljanama.

Tako će svi koji uspješno riješe jedan zadatak u mobilnoj igri Shooting World Cup: Rifle, zahvaljujući Hrvatskom streljačkom savezu, dobiti priliku okušati se u ciljanju i u stvarnom životu. Dovoljno je doći do neke od sportskih streljana u Hrvatskoj i pokazati jedan ispunjeni zadatak u igri, a za uzvrat će dobiti jedan besplatan trening i do 20 metaka za zračnu pušku.

Shooting World Cup: Rifle (Foto: Promo) (Foto: Promo)

Na izradi aplikacije sudjelovali su bivši strijelci, osvajači medalja s kontinentalnih prvenstava zbog čega igra vrlo vjerno dočarava olimpijski sport, streljaštvo. U igri je prikazana disciplina zračna puška 10 metara.

U igri se koristite pravi modeli pušaka iz svijeta streljaštva, pravi model streljačke odjeće, kao i pravi model mete te prava RWS municija. Zahvaljujući senzorima u pametnim telefonima i tabletima, igrači mogu "osjetiti" kretanje puške, ali i gotovo stvaran mehanizam za okidanje.

Shooting World Cup: Rifle (Foto: Promo) (Foto: Promo)

Svaki igrač igru započinje kao početnik, a kako napreduje i ispunjava zadatke, osvaja bolje puške koje omogućavaju još bolji rezultat. Nakon ispunjavanja određenog broja zadataka, igrači imaju priliku "sudjelovati" na turniru na kojem se natječu protiv igrača iz cijelog svijeta.

Igra Shooting WC: Rifle je besplatna i dostupna za Android odnosno iOS , a kako izgleda možete provjeriti u videu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti