Povijesni uspjeh hrvatske igre: SCUM prodan u milijun primjeraka!

Ovakav uspjeh, u manje od mjesec dana od predstavljanja javnosti, nitko nije očekivao.

Martina Čizmić | 18.09.2018. / 20:12

SCUM (Foto: Gamepires) (Foto: Gamepires)

SCUM, videoigra hrvatskog studija Gamepires, u manje je od mjesec dana prodana u milijun primjeraka. Izvrstan je to uspjeh za ovaj hrvatski studio, još i veći kad se uzme u obzir da igra još nije službeno završena.

Kako su objavili na servisu za objavu i prodaju igara, Steamu, prodano je više od milijun primjeraka, a svi kupci će kao zahvalu dobiti poseban dodatak u igri. Radi se o zlatnom pištolju DEagle .50.

Podsjetimo, SCUM je videoigra preživljavanja koju posljednje dvije i pol godine razvijaju hrvatski studiji Gamepires i Croteam.

Igrač je u ulozi zatvorenika na otoku, čiji je primarni cilj preživjeti kako god zna i umije. Igrač mora jesti i piti i paziti na to što se događa oko njega, ali i u njemu jer SCUM ima najrazvijeniji sustav metabolizma u industriji video igara, a i šire.

Nitko od nas nije očekivao ovakav uspjeh iskreno. I mislim da većina nas još nije svjesna sto se točno dogodilo. Brojke su varirale ovisno koga ste pitali u studiju, ali da nam je netko rekao ovakvu broju kao što je danas mislim da bi se svi nasmijali i rekli 'da bar, rekao je nedavno u razgovoru za ZIMO Josip Barišić iz Gamepiresa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti