Povukli su nepopularan potez, no to im se, barem zasad - isplatilo

Iako su prvotno poticali korisnike da dijele jedan račun sa svojim prijateljima i članovima obitelji, u međuvremenu su promijenili pravila.

Hina | 19.10.2023. / 08:34

Gledanje TV-a (Foto: Getty Images)

Streaming-platforma Netflix kaže da je njezino ukidanje dijeljenja lozinki i računa, zajedno s ponudom za jeftiniju uslugu s oglasima, tvrtki donijelo mnogo novih pretplatnika.

Broj pretplatnika porastao je za 8,76 milijuna u zadnjem kvartalu. To je bilo znatno bolje od nešto manje od 6 milijuna, koliko je Netflix očekivao.

Igre na Netflixu Netflix objavio veliku vijest za dio svojih korisnika

Sada se planira poskupljenje nekih varijanti pretplate za korisnike u SAD-u, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Od svibnja ove godine Netflix poduzima mjere protiv korisnika koji dijele račun izvan jednog kućanstva, tako da ili sukorisnici plaćaju vlastiti račun ili ih prethodni vlasnik računa dodaje kao dodatnog člana za otprilike cijenu najjeftinije pretplate s oglasima.

Prema ranijim izračunima Netflixa, oko 100 milijuna korisnika imalo je pristup lozinci iz drugog kućanstva. Tvrtka računa na činjenicu da će pogođeni korisnici radije platiti nego otkazati uslugu. Ta se računica stoga isplati. Netflix je na kraju tromjesečja imao ukupno više od 247 milijuna korisnika koji su plaćali.

Netflix Stižu loše vijesti za korisnike najpopularnijeg streaming servisa: Netflix bi mogao povući potez koji se mnogima neće svidjeti

Prihodi Netflixa porasli su za 8 posto na godišnjoj razini na 8,54 milijarde dolara, izvijestila je tvrtka u srijedu. Dobit je porasla za oko petinu na oko 1,68 milijardi dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti