Netflix objavio veliku vijest za dio svojih korisnika

Poznato je kako Netflix ne želi biti ograničen samo na streaming videa, već u planu imaju i druga tržišta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.10.2023. / 08:12

Igre na Netflixu (Foto: Netflix)

Brojni stručnjaci za tržište videoigara vjeruju kako budućnost tog tržišta pripada streamingu. Nabrijana računala i igraće konzole jednom će postati prošlost, a sve igre, uključujući i one hardverski najzahtjevnije igrat ćemo na pametnim telefonima, tabletima i televizorima. Takve će se igre pokretati na cloud servisima i streamati na različite uređaje na kojima će ih korisnici igrati. Za igranje, dakle, više neće biti potreban poseban gamerski hardver, no bit će potrebna internetska veza i pretplata na servis koji nudi uslugu cloud gaminga.

Netflix Stižu loše vijesti za korisnike najpopularnijeg streaming servisa: Netflix bi mogao povući potez koji se mnogima neće svidjeti

Neke su velike kompanije napale to tržište, no na kraju su odustale, poput Googlea, koji je ugasio svoj ambiciozni servis Stadia. Još jedna velika kompanija svoje poslovanje namjerava širiti upravo na tržištu videoigara, a njezin dugoročni plan uključuje i streaming. Riječ je o Netflixu, a o planovima te kompanije na tržištu videoigara pisali smo više puta.

Najpopularniji videoservis na svijetu, pored mobilnih igara, u Kanadi i Velikoj Britaniji počeo je s ograničenim testiranjem usluge igranja u oblaku. Kompanija sada ima veliku vijest i za sve njihove korisnike u SAD-u jer i na tom tržištu počinju s testiranjem cloud igara. Preko Netflixova cloud servisa korisnici mogu igrati igre na televizorima, računalima kao i s uređajima poput Chromcasta, Rokua, Fire TV-a i drugih, pri čemu se kao kontroler koristi pametni telefon.

Prilikom najave svojih planova na tržištu streaminga potpredsjednik gamerskog odjela Mike Verdu rekao je kako Netflix ne namjerava postati zamjena za konzole, već je riječ o potpuno drukčijem poslovnom modelu: Nadamo se kako će tijekom vremena to postati prirodan način igranja igara, gdje god da se nalazite.

Netflix Netflix se našao na udaru kritika nakon zabrane dijeljenja lozinki, a evo kako su korisnici reagirali

Trenutačno na tržištu postoje različiti cloud servisi poput Nvidia GeForce Now, PlayStation Plusa, Xbox Cloud Gaminga i drugih, za koje je, naravno, potrebno plaćati mjesečnu pretplatu. Za razliku od njih, postojeći pretplatnici Netflixa ne moraju, barem zasad, plaćati odvojenu ili veću pretplatu, već se svima koji su ionako pretplaćeni na njihov servis pristup igrama i cloud servisu ne naplaćuje dodatno.

Pored postojećih igara, iz The Wall Street Journala kažu kako Netflix radi na razvoju više igara koje su bazirane na njihovim popularnim naslovima poput Squid Gamea, Wednesdaya, Black Mirrora i drugima, a navodno bi se na njihovu servisu mogao pojaviti Grand Theft Auto. Sve to jasno pokazuje kako su u Netflixu vrlo ozbiljni sa svojim gamerskim planovima te bi tijekom sljedećih godina, osim po filmovima i serijama, kompanija mogla postati popularna i po videoigrama. Nadamo se da ćemo njezin gamerski servis uskoro moći isprobati i u Hrvatskoj.

Izvor: Tech Crunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti