Požar uništio servere najveće europske tvrtke za računarstvo u oblaku: Klijenti još uvijek ne znaju koliko je podataka izgubljeno

Centri OVH u Strasbourgu su jedni od 17 podatkovnih centara kompanije u Francuskoj i 32 centra u ostatku svijeta.

Hina | 10.03.2021. / 15:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Požar u najvećoj europskoj tvrtki za spremanje podataka OVHcloud u Strasbourgu uništio je neke servere, dok su drugi privremeno ugašeni, javlja u srijedu Reuters i dodaje da je požar uslijedio samo dva dana nakon što je ta francuska kompanija objavila plan izlaska na burzu.

Najveća europska tvrtka koja nudi usluge računarstva u oblaku obavijestila je svoje klijente, među kojima je i francuska vlada, da aktiviraju programe obnove podataka nakon požara.

Požar koji je buknuo iza ponoći uništio je jedan od četiri podatkovna centra i oštetio drugi, objavila je tvrtka koja je ugasila druga dva centra kako bi spriječila daljnju štetu.

Nemamo pristup lokaciji i zato se danas neće pokrenuti serveri u podatkovnim centrima SBG1, SBG3 i SBG4, rekao je osnivač i predsjednik kompanije Octave Klaba.

 

 

Tvrtka osnovana 1999. godine je najveći pružatelj usluga u oblaku u Europi i konkurira američkim gigantima kao što su Amazon Web Services, Google Cloud i Microsoft's Azure koji dominiraju na tržištu.

Centri OVH u Strasbourgu su jedni od 17 podatkovnih centara kompanije u Francuskoj i 32 centra u ostatku svijeta.

S požarom se borilo oko 100 vatrogasaca.

Nekoliko korisnika usluga te tvrtke objavilo je da su njihove internetske stranice, među kojima je i Centrar Pompidou, nedostupne kao i eletronska pošta.

Nema vijesti o tome koliko je podataka izgubljeno.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti