Poznat datum Microsoftove konferencije: Predstavit će Windows 11?

Microsoft je objavio datum i vrijeme konferencije na kojoj će predstaviti novu generaciju Windowsa, a mediji nagađaju da će to biti - Windows 11.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.06.2021. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Krajem svibnja Satya Nadella najavio je kako Microsoft priprema neke od najvećih promjena za svoj operativni sustav u posljednjem desetljeću, a ovaj tjedan najavili su i točan datum predstavljanja nove generacije Windowsa. To će biti 24. lipnja, a iako iz Microsofta nisu objavili više detalja, sve je više medijskih nagađanja da bi tada mogli vidjeti - Windows 11.

Slika nije dostupna Uskoro stiže nova generacija Windowsa!

Prvo, konferencija na kojoj će predstaviti novu generaciju svog OS-a zakazana je za 11 ujutro, što je nije uobičajene vrijeme za predstavljanje noviteta vezanih uz Windowse i uređaje iz serije Surface, naglašavaju na The Vergeu. Također, na isti način možemo gledati i na objavljeni teaser videozapis na kojem je prikazno svjetlo koje prolazi kroz logo prozora, ali samo kroz vertikalni dio te se u tom prikazu također može očitati broj 11.

Da u Microsoftu pripremaju zaista nešto posebno, možemo vidjeti i po reakciji jednog od korporativnih predsjednika u kompaniji Yusufa Mehdija, koji je nakon najave konferencije napisao da nije bio toliko uzbuđen za predstavljanje nove verzije Windowsa od - Windowsa 95. Također, o novoj generaciji Windowsa ranije je govorio i Panos Panay tako da je jasno da za dvadesetak dana ne treba očekivati samo još jednu običnu nadogradnju ovog softvera, već nešto puno veće.

Ono što je gotovo sigurno jest da možemo očekivati redizajn korisničkog sučelja (novi izgled Starta, poboljšane ikone, File Explorer itd.) te novitete oko trgovine aplikacija. Nadella je tako rekao kako će s novom generacijom operativnog sustava stvoriti novu i najinovativniju platformu za razvoj, distribuciju i monetizaciju aplikacija, što je odlična vijest za sve developere. Ipak, o čemu se konkretno radi za sada možemo samo nagađati i čekati 24. lipnja.

Slika nije dostupna Windowsi su i dalje nedodirljivi, no Chrome OS postao je popularniji od Appleova operativnog sustava

S obzirom na to da su iz Microsofta ranije govorili kako je Windows 10 posljednja verzija njihova operativnog sustava koja bi se trebala poboljšavati redovnim softverskim nadogradnjama, predstavljanje potpuno nove verzije Windows 11, naglašavaju na The Vergeu, zaista bi bilo iznenađenje. Takvu bi odluku svakako pozdravili proizvođači računala jer predstavljanje novih verzija Windowsa obično se reflektira i na povećanu prodaju hardvera.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti