Uskoro stiže nova generacija Windowsa!

Iako Nadella nije rekao što će donijeti nova verzija operativnog sustava za računala, na temelju njegovih komentara jasno je kako, među inim, očekujemo velike promjene Microsoft Storea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.05.2021. / 08:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

O velikom redizajnu Windowsa šuška se već neko vrijeme, a kompanija je nedavno najavila neke manje promjene poput redizajna dobro poznatih ikona i File Explorera. Iako i dalje ne znamo na čemu konkretno rade u Microsoftu i kakve sve novitete možemo očekivati, izvršni direktor kompanije Satya Nadella jučer se tijekom keynote-konferencije Build osvrnuo i na operativni sustav za računala te je najavio sljedeću generaciju Windowsa. Naglasio je kako Windowsi nikada nisu bili važniji te da aktualnu verziju OS-a koristi više od 1,3 milijardi ljudi za posao, učenje, povezivanje i igru.

Slika nije dostupna Windowsi su i dalje nedodirljivi, no Chrome OS postao je popularniji od Appleova operativnog sustava

Nova generacija donijet će neke od najvećih promjena za Windowse u posljednjem desetljeću, rekao je Nadella, a neki mediji naglašavaju kako tijekom svog govora o novom operativnom sustavu za računala nije spominjao aktualnu verziju Windows 10, nego općenito Windowse. To će vjerojatno poslužiti kao dobra podloga za neke glasine o budućnosti Windowsa te se nadamo kako nećemo morati predugo čekati na službene informacije u kojima ćemo saznati te planove za sljedeću generaciju Microsoftova OS-a za računala.

Djeca surfaju internetom Microsoft testira novu opciju u Edgeu s kojom žele zaštiti djecu od brojnih opasnosti s interneta

Već je sada jasno i Nadella je posebno obratio pozornost na to da će se s novim Windowsima dati puno veća podrška developerima i kreatorima. Njima je obećao stvaranje nove, najinovativnije i otvorene platforme za razvoj, distribuciju i monetizaciju aplikacija. Poznato je da kompanija već neko vrijeme razvija novu trgovinu aplikacija za Windowse i Nadelline izjave idu upravo u tom smjeru. Dakle, ne samo da možemo očekivati dizajnerske, odnosno vizualne promjene u njihovoj trgovini aplikacija, već i neke novitete zahvaljujući kojima bi developeri i kreatori mogli više zarađivati.

O čemu se konkretno radi, trebali bismo saznati “vrlo brzo”, rekao je Nadella, te se nadamo da će to biti tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti