Poznata nova imena govornika devete konferencije TEDxZagreb

Uz predstavljanje imena novih uspješnih domaćih pojedinaca, iz TEDxZagreba najavili su početak prodaje prvog kontingenta ulaznica.

Zimo Zimo | 18.06.2018. / 13:08

Krešimir Dolenčić (Foto: TEDxZagreb) (Foto: TEDxZagreb)

Kreativni pojedinci, briljantni mislioci, vrhunski inovatori, samo su neki od opisa kojima TEDxZagreb najavljuje nove govornike konferencije koja će se održati 29. rujna u zagrebačkom kinu Europa. Govornici, njih 20-ak, imat će priliku u nešto više od 15 minuta prenijeti svoje ideje publici, ali i svijetu, jer će sva predavanja biti snimljena i naknadno obavljena na webu. Ukratko, tako TEDxZagreb najavljuje nova imena govornika koji svojim životom, djelovanjem i postignućima šire pozitivan napredak naše zajednice. I to sve pod jedinstvenom temom konferencije - #satisfaction.

Predavač na Akademiji dramskih umjetnosti, bivši intendant Dubrovačkih ljetnih igara, kazališni redatelj koji je postavio preko pedeset dramskih tekstova i opera na daskama Hrvatske, Slovenije, SAD-a, Njemačke, Velike Britanije i Kine. Riječ je o Krešimiru Dolenčiću, koji već više od 35 godina svakodnevno oduševljava javnost svojim spektakularnim režijama velikih javnih priredaba, a strast prema upravljanju doživljajima najbolje opisuje njegovu veliku ljubav prema kazalištu.

Iako nepoznata široj javnosti, za ovu splitsku znanstvenicu čuli su gotovi svi znanstveni krugovi u Sjedinjenim Američkim Državama kada je prošle godine došla na čelo velikog projekta kojemu je cilj razrješenje najveće meteorološke tajne – razotkrivanje nastanka razornih oluja i ekstremnih oborina. Riječ je o doktorici znanosti Željki Fuchs, koja će sve TED-ovce uvesti u olujne oblake u potrazi za zadovoljstvom pronalaženja odgovora zašto i kako nastaju oluje. U vremenima kada se klima planeta mijenja ona radi vrlo opasan, ali važan posao, u kojem svakodnevno uživa.

Nik Oroši (Foto: TEDxZagreb) (Foto: TEDxZagreb)

Kada je prošle godine njegov kafić u Zagrebu uvršten na popis najboljih 600 kafića na svijeta, najpoznatiji i najuspješniji hrvatski barist Nik Oroši još jednom je potvrdio kako se ljubav prema kavi zaista isplati. Nik zrna kave pretvara u čisto zadovoljstvo, a njegov kafić već 13 godina privlači najveće ljubitelje uživanja u kavi. Ali samo najbolji i oni koji doista strastveno stvaraju zadovoljstvo znaju recept za najbolju kavu.

A upravo je uživanje u kavi jedna od tajnih strasti sljedećeg TED govornika za kojeg mnogi ne znaju kako, osim u nebeskim visinama, zadovoljstvo pronalazi i u ljudskoj psihologiji. Riječ je o Igoru Mikloušiću, najmlađem predstavniku najpoznatije hrvatske obitelji „balonaša“, koji se 2015. godine s Balon klubom Zagreb sa Svjetskih zračnih igara vratio s jednim zlatom i ukupnim 24. mjestom.

Damir Gobec, planinar je koji spaja posao i zadovoljstvo. Posebna mu je strast orijentacijsko trčanje, za koje kaže kako je odličan spoj boravka u prirodi i adrenalinske zabave. Njemu znači toliko da je u Zagreb doveo svjetsko prvenstvo.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti