Poznati američki glumac o novoj tehnologiji na filmu: "Bože nadam se da nije AI. Užasavam se toga"

On je jedan od glumaca koji nisu prisutni na društvenim mrežama i ne koriste ih ni privatno.

Martina Čizmić | 11.07.2024. / 09:50

Nicolas Cage u filmu Scenarij iz snova (Foto: Profimedia)

 Sve više holivudskih glumaca sa strahom prati razvoj umjetne inteligencije. Jedan dio ne želi da se njihov lik i glas koriste neovlašteno za treniranje modela umjetne inteligencije, dok je drugi svojevoljno pristao da ustupe lik i djelo za potrebe AI, no sad više nisu sigurni u to.

Jedan od njih je Nicolas Cage, koji, iako je dopustio da se njegovo tijelo skenira ne bi li se koristilo u modelima umjetne inteligencije, sad prešao u redove kritičara.

U intervjuu za The New Yorker, glumac je priznao kako će obaviti skeniranje tijela za "neke nadolazeće projekte" koji "mogu, ali i ne moraju uključivati upotrebu AI".

Brian Cox Britanski se glumac pobunio: Umjetna inteligencija zapravo je krađa identiteta i pitanje ljudskih prava

Samo će ukrasti moje tijelo i raditi s njim što god žele putem digitalne umjetne inteligencije. Bože nadam se da nije AI. Užasavam se toga. Bio sam veoma glasan u vezi s tim, rekao je Cage.

Glasan baš i nije bio, ali da se pobunio protiv konačne verzije u filmu - je. Naime, njegova kratka uloga Supermana u filmu "The Flash" u konačnoj verziji filma izgledala je drugačije nego na setu.

Trebao sam doslovno samo stajati u alternativnoj dimenziji, ako hoćete, i svjedočiti uništenju svemira. No kad sam vidio film, bio sam u borbi s golemim paukom, rekao je prošle godine Cage.

U intervjuu za Yahoo Entertainment tad, Cage je tvrdio da takvu scenu nije snimao i digitalnu tehnologiju pogonjenu umjetnom inteligencijom nazvao - noćnom morom.

To je nehumano. Ne možete postat nehumaniji od umjetne inteligencije, rekao je Cage.

Mrtvi glumci u aplikaciji Legendarna glumica preminula je prije više od 55 godina, ali zahvaljujući AI-u moći ćete je opet čuti

Sad je ponovno povukao pitanje korištenje umjetne inteligencije u umjetnosti, filmskoj prije svega. 

I zbog toga se pitam, znate, gdje će istina o umjetnicima završiti? Hoće li biti zamijenjen? Hoće li biti transmogrificiran? Gdje će biti otkucaji srca? Mislim, što ćeš učiniti s mojim tijelom i licem kad budem mrtav? Ne želim da učiniš ništa s tim!, otvoreno je rekao Cage. 

On je jedan od glumaca koji nisu prisutni na društvenim mrežama i ne koriste ih ni privatno. 

Ova stvar s Instagramom? Ne. To je najbrži način da ljudima dosadite. Oni će znati tko ste. Sada kada imate ovaj ogromni stroj koji se zove internet, manje je definitivno više, smatra Cage.

Scarlett Johansson Angažirala je odvjetnike: Poznata glumica šokirana i bijesna zbog novog poteza OpenAI-a

Vjerujemo da bi se mnogi složili s njim. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti