Pratila GPS navigaciju i završila ravno u - jezeru!

Ponekad je oslanjanje isključivo na tehnologiju poprilično opasno, što dokazuje i ova neobična priča

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 15.05.2016. / 10:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svi mi koji putujemo u nepoznate krajeve vrlo često koristimo GPS navigaciju, bilo kao samostalni uređaj, bilo kao aplikaciju na našim pametnim telefonima. I u pravilu je to sjajna stvar koja će vas lišiti stresa na putovanju, omogućiti vam da relativno bezbolno stignete na željeno odredište. Ali, koliko god nam se čini da je to nemoguće, tehnologija može zakazati i prouzročiti nam ozbiljne probleme. Na svojoj je koži to osjetila neimenovana 23-godišnja Kanađanka koja je zbog GPS navigacije završila u hladnom jezeru u državi Ontario. 

Naime, ona je vozeći Toyotu Yaris pokušavali stići na destinaciju u mjestu Tobermory prateći upute GPS navigacije. Vremenski uvjeti su, navodi policija, bili doista loši, padala je obilna kiša i taj dio Kanade je okovala gusta magla što je ekstremno smanjilo vidljivost na cesti, pa se GPS navigacija činila kao idealan odabir. Nažalost, ispalo je sasvim suprotno, jer je tehnološko pomagalo odvelo nesretnu ženu ravno u jezero! Srećom, imala je dovoljno vremena da, nakon početnog šoka, otvori prozor i otpliva do obale, prije nego je Toyota Yaris potonula na dno jezera. 

Prema policijskom izvješću, iako vidno u šoku i pothlađena, jer temperatura vode u jezeru je bila samo četiri stupnja Celzija, žena je prošla bez ozbiljnijih ozljeda. Nakon što je ova bizarna priča dobila sretan epilog počele su rasprave o tome hoće li žena tužiti tvrtku čiju je GPS navigaciju koristila...  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti