Samsung predstavio Galaxy Note9: Evo kada stiže u Hrvatsku

U 17 sati u New Yorku počela je konferencija na kojoj je Samsung, uz smartphone Note 9, predstavio i Galaxy watch.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.08.2018. / 16:37

Samsung Galaxy Note 9 (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Danas je u New Yorku Samsung napokon predstavio novi model iz serije Note, koji, kao i prethodnike, karakteriziraju snažan hardver, velik ekran, odlična kamera i brojne napredne opcije. Prilikom predstavljanja iz Samsunga su posebnu pažnju posvetili bateriji kapaciteta 4000 mAh koja bi trebala izdržati cijeli dan rada i velikoj količini memorije zahvaljujući kojoj se na uređaj mogu pohraniti brojne fotografije, videozapisi i aplikacije.

Osnovni model dolazi sa 128 GB memorije, a bit će dostupna i verzija s 512 GB memorije – s nadolazećom Samsungovom memorijskom karticom kapaciteta 512 GB, na novi Note moći će se pohraniti čak 1 TB podataka.

Također, dolazi sa snažnim procesorom od 10 nm, opremljen je Samsungovim sistemom Water Carbon Cooling i AI algoritmom za prilagođavanje performansi kako bi pružio snažnu, ali stabilnu izvedbu. Dijagonala ekrana iznosi 6,4 inča, a treba izdvojiti i dvije kamere od 12 MP sa stražnje strane kućišta (imaju optičku stabilizaciju i dvostruki optički zum) s mogućnosti optimiziranja prizora uz pomoć inteligentnih sustava koji identificira elemente na fotografiji i otkriva nedostatke, tj. obavještava ako je slika mutna, ako je osoba koju se snima trepnula itd.

Uz Galaxy Note 9 dolaze i standardne premium Galaxy tehnologije: brzo bežično punjenje, visoka otpornost na vodu i prašinu potvrđena IP68 certifikatom te dodatne Samsungove usluge, kao što su Samsung Health i Samsung Pay. Galaxy Note 9 uključuje sigurnosnu zaštitu Samsung Knox te biometrijske sigurnosne opcije poput skeniranja otiska prsta, šarenice oka, kao i sposobnost prepoznavanja lica, a sve to kako bi važne informacije korisnika ostale sigurne.

Galaxy Note 9 bit će dostupan na hrvatskom tržištu od 24. kolovoza, u ponoćno crnoj i ljubičastoj boji, kao i novoj oceansko plavoj boji s jedinstvenom žutom olovkom S Pen.

Osim Notea 9, Samsung je danas predstavio i novi model pametnog sata Galaxy Watch te pametni zvučnik Galaxy Home, a najavili su i partnerstvo s popularnim streaming servisom Spotify.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti