Predstavljanje sljedeći mjesec: Apple je počeo s proizvodnjom novih modela iPhonea i iPada

Prema pouzdanim izvorima, Apple će 8. ožujka predstaviti svoje prve ovogodišnje novitete.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.02.2022. / 08:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prema nekim ranijim glasinama, Apple za ovu godinu planira najveći broj hardverskih noviteta do sada. U planu i razvoju su novi modeli telefona, tableta, satova, prijenosnih i stolnih računala, a čini se kako će ranije najavljivane naočale s podrškom za proširenu stvarnost odgoditi za sljedeću godinu.

Slika nije dostupna S novom verzijom iOS-a moći će se koristiti opcija prepoznavanja lica čak i kada korisnici nose masku

Prve takve nove uređaje, prema novinaru Marku Gurmanu, očekujemo već za mjesec dana, odnosno točnije - 8. ožujka. Na svoje bi trebali doći svi koji razmišljaju o kupovini novog jeftinijeg Appleova telefona, kao i tableta jer bi Apple trebao predstaviti novu generaciju modela iPhone SE i petu generaciju iPada Air.

Cookova kompanija do sada je predstavila dva modela iPhonea SE koji su se pokazali prilično uspješnima. U njima su kombinirali dizajn starijih generacija s novim hardverom i cijenom koja je nekoliko stotina dolara povoljnija od klasičnog iPhonea, a isti princip primijenit će i na nadolazećem modelu.

iPhone SE 3, prema svemu što smo do sada čitali, trebao bi zadržati zastarjeli izgled (dakle, nema ekrana od ruba do ruba, s donje strane nalazi se Touch ID, a kamera za selfije neće biti u notchu), no imat će najmoderniji Appleov čipset - A15 Bionic. Također, još jedan veliki novitet koji bi trebao privući korisnike jest i podrška za 5G.

Slika nije dostupna Apple je ponovno na vrhu tržišta pametnih telefona

Što se novog iPada Air tiče, čini se kako će i ovaj tablet zadržati sličan/isti izgled kao i njegov prethodnik, dok promjene možemo očekivati ispod haube. Glasine kažu kako će ga također pokretati A15 Bionic, imat će 10,9-inčni ekran, jednu kameru sa stražnje strane te jednu selfie kameru s podrškom za Center Stage. Ostale opcije uključuju Touch ID integriran u power tipku, USB-C te, za cellular modele, također podršku za 5G.

Za sve informacije oko ovih noviteta trebamo se strpjeti još oko mjesec dana kada bi Apple službeno trebao predstaviti nove modele iPhonea SE i iPada Air.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti