Predstavljena aplikacija "ma.te.a." namijenjena svima koji prate javnu nabavu

Aplikacija na jednom mjestu sadrži planove javnih nabava, registre sklopljenih ugovora, dnevne objave otvorenih postupaka, jednostavne nabave, koncesije i žalbe, uz posebno praćenje i poslovnu analitiku uspješnosti poduzeća kao ponuditelja, ali i njihovih glavnih konkurenata.

Martina Čizmić | 26.05.2022. / 09:27

Predstavljanje aplikacije ma.te.a (Foto: PJR)

U protekle 3 godine putem javne nabave kupljeno je preko 140 milijardi kuna vrijednosti usluga, roba i radova što čini oko 18% godišnjeg BDP-a Hrvatske. Godišnje se sklopi oko 23.000 ugovora s dobavljačima, dok se prosječno dnevno pokrene oko 100 novih prodajnih prilika.

No, poduzetnicima je često teško pratiti sve natječaje koji se objavljuju u sklopu javne nabave. Kako bi omogućili poduzetnicima da lakše prate što se događa i tako bolje iskoriste priliku, tvrtka Projekt jednako razvoj (PJR) osmislila je i predstavila aplikaciju "ma.te.a.". Kako su pojasnili na predstavljanju aplikacije, ime je dobila po početnim slovima njenih glavnih funkcija: ma – mapiranje (planovi nabava), te – tenderi (javna nadmetanja), a – analize (registri ugovora).

Telemedicina, ilustracija Domaći startup pokrenuo platformu kojom je liječnik od pacijenta udaljen samo jednim videopozivom

To znači da na jednom mjestu sadrži planove javnih nabava, registre sklopljenih ugovora, dnevne objave otvorenih postupaka, jednostavne nabave, koncesije i žalbe, uz posebno praćenje i poslovnu analitiku uspješnosti poduzeća kao ponuditelja, ali i njihovih glavnih konkurenata.

Iz PJR-a ističu kako "ma.te.a" predstavlja najpotpuniji alat za realizaciju brojnih prilika za prodaju roba, usluga i radova javnim naručiteljima, jer prikazuje prilike jučer-danas-sutra.

Prilikom kreiranja ove nove usluge u PJR ponudi, primarni fokus bio je na popularizaciji i olakšavanju snalaženja na tržištu javne nabave na kojem ima puno prilika za poduzetnike. Korisnici aplikacije ma.te.a imat će mogućnost individualiziranog prikaza i praćenja svojih interesa kroz moderno, vizualno ugodno i intuitivno sučelje - uz sve korisne analitike koje im mogu pomoći da budu što uspješniji ponuditelji. Vjerujemo da će u ma.te.a-i mnogi naći nezamjenjivog prodajnog asistenta koji pruža brojne korisne informacija pa se krilatica #mateazna nametnula sama od sebe, izjavila je Ana Fresl, direktorica PJR-a.

Aplikacija za autoškole Streamways Hrvatska IT tvrtka s njemačkim partnerom "uči" buduće njemačke vozače sigurnoj vožnji

Svi zainteresirani mogu besplatno isprobati aplikaciju, a za više informacija posjetiti službenu stranicu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti