Na Fakultetu organizacije i informatike ove godine održan je treći po redu Dan karijera čija je misija pružiti podršku studenima kako bi bili što uspješniji od upisa do završetka studija, te u daljnjem planiranju karijera.

Dan karijera jedan od najvažnijih i najzapaženijih projekata koje Centar provodi već treću godinu zaredom. Moto 3. Dana karijera bio je „Od studentske ideje do poslovnog uspjeha“, te su kroz cjelodnevni program predstavljene uspješne priče renomiranih poduzeća hrvatske IT i poslovne scene, a priliku za predstavljanje imali su i timovi studenata koji su svojim projektima osvojili brojne nagrade na raznim natjecanjima. Značajno je istaknuti da je među uspješnim poslodavcima i osnivačima poduzeća velik broj onih koji su svoj studij završili upravo na Fakultetu organizacije i informatike te su na Danu karijera sudjelovali u svojstvu alumnija FOI-ja.

Prepuna dvorana na Faklutetu organziacije i informatike u sklopu “Dan karijera”

Na Danu karijere svoju uspješnu poslovnu priču istaknuli su brojna poznata imena iz IT i poslovnog svijeta, Sanja Petek Mujačić, Managing Director reklamne agencije Bruketa&Žinić, Daniel Ackermann, CEO poduzeća Degordian, Luka Vida, Junior UX Designer poduzeća 5 minuta d.o.o , Tomislav Car, CEO poduzeća Infinum koje se bavi razvojem za iOS, Android i Web platformu, Zvonko Biškup, vlasnik obrta za računalno programiranje Influendo te Goran Levačić, voditelj inkubacije i edukacije Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. 

Priliku za sudjelovanje imali su i studenti koji su predstavili svoje projekte FOIapp, Halycon TV, PEAS, Croatia Rescue Team, Varaždinski bicikli te Hrvatski Bitcoin Portal za koje su osvojili razna priznanja i nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima kao što su Imagine Cup, App Start Contest, Business Plan Contest, Mobi Game, OSC Hackaton i Voogle. Web streaming trećeg Dana karijera odvijao se upravo preko studentske aplikacije Halycon TV, te se u streaming uključilo preko 200 pratioca. Moderator predstavljanja studentskih projekata bio je Danijel Dadović, stručni suradnik u Centru za podršku studentima i razvoj karijera. 

Program je završio zanimljivom panel diskusijom s uspješnim, bivšim studentima FOI-ja koji su govorili o svom putu od studiranja do razvoja profesionalne karijere na tržištu rada. Diskusiju je moderirala Katarina Pažur Aničić, voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera FOI-ja, a u ulozi panelista sudjelovali su Matija Kopić, Founder & CEO poduzeća Farmeron d.o.o., Jelena Kučan, Principal Consultant & EU Project Specialist Međunarodne agencije za razvoj Mara d.o.o., Karlo Magdić, Product Manager poduzeća Kapsch CarrierCom, Domagoj Markanović, suvlasnik i dizajner poduzeća Marker d.o.o., Danijel Premužić, direktor poduzeća Worx d.o.o. te Bernard Toplak, Founder & CEO poduzeća Orion d.o.o. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju