Problemi s povratkom u urede u Tesli: Nema dovoljno mjesta u uredima i na parkingu, a WiFi je spor

Od 2019. broj radnika u Tesli se više nego udvostručio, a sada kada svi moraju doći u urede za sve nema mjesta, a spor je i WiFi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.06.2022. / 08:42

Teslina tvornica (Foto: Afp)

Poznato je da Elon Musk nije ljubitelj rada od kuće te je nedavno upozorio sve zaposlenike u Tesli da se moraju vratiti u urede i u njima provoditi minimalno 40 sati tjedno. Za one koji se ne pojave u uredima, smatrat će se da su dali otkaz.

Slika nije dostupna Tesline nove tvornice gube milijarde dolara

Zaposlenici su poslušali njegov zahtjev, no za mnoge se povratak u urede nije pokazao pozitivnim iskustvom. Naime, ono na što Musk nije računao jest da se broj zaposlenika Tesle tijekom pandemije više nego udvostručio tako da se pokazalo da u tvornica i uredski kompleks u Fremontu nemaju kapacitet za sve zaposlenike koji sada moraju biti na svom radnom mjestu.

Nekoliko je problema koji muče zaposlenike. Prvi se odnosi na manjak mjesta u uredima te je nekoliko osoba, koje su naravno željele ostati anonimne, medijima otkrilo da u korporativnim uredima u Fremontu ne mogu pronaći slobodan stol s kojeg mogu raditi. Također, požalili su se i na spori WiFi.

Treći problem odnosi se na parkiranje. Prije pandemije zaposlenici su dolazili s busevima, no čini se kako puno više njih sada dolazi s automobilima, što je uzrokovalo probleme s parkirnim mjestima kojih nema dovoljno.

Slika nije dostupna Tesli u Njemačkoj nedostaje radne snage, a razlog su - male plaće

Zbog toga su neki menadžeri zaposlenicima poručili da, suprotno od zahtjeva Elona Muska, ne dolaze svaki dan na svoje radno mjesto.

Inače, Musk od svih ljudi u Tesli zahtjeva da rade sa svog radnog mjesta kako bi promovirao jednakost među njima. Što se njega tiče, on je najavio da će u ured dolaziti šest dana tjedno, a na jednom od sastanaka podsjetio je na vrijeme kada je znao raditi i po 120 sati tjedno i spavati na podu svog ureda u Tesli.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti