Teslina gigatvornica u Gruenheideu u blizini Berlina, prvi je njegov pogon u Europi, a tvornica u Austinu otvorena je u travnju ove godine.

Tesla Bez toga kompanija je gotovo pa bezvrijedna: Elon Musk otkrio u čemu leži najveća vrijednost Tesle

Ti pogoni trenutno gutaju puno novaca, rekao je Musk u intervjuu za klub obožavatelja Teslinih automobila u Silicijskoj dolini, ukazavši na visoke troškove, skromnu proizvodnju i probleme u nabavnim lancima automobilske industrije.

Trenutno sam fokusiran na održavanje poslovanja kako bi se radnicima isplaćivale plaće i kako kompanija ne bi bankrotirala, rekao je Musk.

Visoki troškovi pokretanja proizvodnje u novim tvornicama uobičajena su pojava, ali Tesla ima problema i u pogonu u Šangaju, zbog lockdowna koji je po Musku izazvao ogromne teškoće u proizvodnji.

Šef Tesle nedavno je najavio ukidanje radnih, upozorivši u više navrata i da očekuje pad aktivnosti u svjetskom gospodarstvu.

Tesla Tesli u Njemačkoj nedostaje radne snage, a razlog su - male plaće

Tesla će u idućim mjesecima ukinuti tri do 3,5 posto radnih mjesta, potvrdio je Musk u ponedjeljak, dodavši da će ukinuti desetinu radnih mjesta u odjelima projektiranja i razvoja. Kompanija je na početku godine zapošljavala nešto manje od 100 tisuća radnika. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju