Korisnici diljem svijeta imaju problema s korištenjem nekih Microsoftovih usluga, uključujući i Outlook, Teams, OneDrive i druge. Također, na Down detectoru korisnici prijavljuju probleme i s Xbox Liveom. Broj korisnika koji trenutačno ne može koristiti spomenute programe nije poznat, a čini se kako je riječ o globalnom problemu jer ga prijavljuju osobe iz više zemalja.

Iz Microsofta su na jednom od svojih službenih profila na Twitteru potvrdili problem. Prvo su napisali da ga istražuju, a naknadno su objavili kako je riječ o problemu s mrežnom konfiguracijom koji su izolirali i pokušavaju ga riješiti. Također, kompanija istražuje i probleme s povezanosti njihova servisa za računarstvo u oblaku Azure.

Slika nije dostupna Microsoft priprema nepopularan potez: “Situacija se ne popravlja i vjerojatno će se nastaviti pogoršavati”

S obzirom na to koliko ljudi koristi Microsoftove alate u poslovanju (npr. samo Teams koristi više od 280 milijuna korisnika diljem svijeta), jasno je kako je riječ o prilično nezgodnoj situaciji koju je potrebno što prije riješiti jer trenutačno nije moguće obavljati pozive i sastanke putem Teamsa.

Na The Vergeu kažu se rijetko događa da je više Microsoftovih servisa nedostupno u isto vrijeme te podsjećaju da se to zadnji put dogodilo u travnju 2021. godine kada njihove programe nisu mogli koristiti korisnici diljem Europe i Azije.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju