Usred nagađanja da je prodaja iPhonea 5 podbacila koja su dovela do značajnog pada vrijednosti dionice, analitičar Ming-Chi Kuo iz svojih izvora saznao je drugačije informacije sigurno će razveseliti sve fanove Appleovih proizvoda.

Kuo je procijenio da je Apple isporučio 52 milijuna iPhone uređaja u svom prvom fiskalnom kvartalu 2013. godine, koji je kalendarski gledano posljednji kvartal prošle godine. Kuove procjene temelje se na dokumentima namijenjenima investitorima, a koji su se našli u posjedu Apple Insidera.

Ako su navedene procjene točne, u odnosu na isto razdoblje prethodne godine Apple je prodao čak 41% više uređaja, ili dvostruko više uređaja u odnosu na prethodni kvartal, piše Venture Beat.

Izvješća o rezanju narudžba za dijelove koji se koriste u Appleovim proizvodima mnogi su mediji opisali nerealnima zbog brojeva koje izvori spominju. S druge strane, Kuovi izvori iz opskrbnog lanca tvrde da je Apple u zadnjem kvartalu isporučio više od 35 milijuna iPhone 5 uređaja. Također, Kuo procjenjuje da je isporučeno oko 9,5 milijuna iPhone 4S uređaja i 7,3 milijuna iPhone 4 uređaja.

Navedene brojke ukazuju na priliku koja je Appleu otvorena u low-end djelu tržišta, odnosno na tržištu pristupačnijih uređaja. Na kraju, službene rezultate poslovanja u prethodnom kvartalu uskoro ćemo saznati od Applea, te ćemo tada imati realniju sliku (ne)uspjeha najnovijeg modela iz iPhone linije smartphoneova.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju