Procurile informacije o novom modelu omiljene kineske mobilne kompanije

Nadograđena verzije popularnog modela OnePlus 6 dolazi s velikim brojem istih opcija, a od noviteta ističe se malo veći ekran i kamera za selfie s boljom rezolucijom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.09.2018. / 10:22

OnePlus (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U tjednu kada je glavna vijest mobilne i tehnološke industrije predstavljanje novih modela iPhonea, na mreži su procurile informacije o novom modelu smartphonea kompanije OnePlus. Ta kineska kompanija dobro je poznata ljubiteljima pametnih telefona jer je korisnike osvojila klasičnom kombinacijom pristupačne cijene i naprednog hardvera, odnosno njezini su telefoni sličnih opcija jeftiniji od razvikanije i poznatije konkurencije.

Takva je situacija i s ovogodišnjim modelom OnePlus 6, koji je predstavljen u svibnju ove godine, a zanimljivo je da su početak prodaje pratili i veliki redovi ispred trgovina u New Yorku i drugim gradovima diljem svijeta, što je koreografija na koju smo navikli samo prilikom početka prodaje Appleovih telefona.

Nakon klasične šestice, sada je vrijeme i za 6T, model koji bi OnePlus trebao predstaviti 17. listopada i koji bi mnogima mogao biti idealan božićni poklon.

Glasine koje su prenijeli na Slash Gearu kažu da će ovaj uređaj imati 6,4-inčni AMOLED ekran rezolucije 2340 x 1080 piksela, koji će pokrivati gotovo cijeli prednji dio površine (uz omjer ekrana prema tijelu telefona od čak 91,5 posto), pri čemu će s gornje strane biti mali hardverski dio za kameru koju ulazi u ekran (tzv. notch). Tipke home sa senzorom za otiske prstiju nema ni s prednje ni sa stražnje strane, već je senzor implementiran ispod ekrana, što je opcija koju možemo očekivati na sve većem broju uređaja.

Hardverski, jasno, imat će Snapdragon 845, a bit će dostupan s verzijama od 6 i 8 GB memorije, a kupci će imati mogućnost odabira između 64, 128 i 256 GB prostora za pohranu podataka – naravno, više memorije i skladišnog prostora povećat će i cijenu uređaja koja bi se za osnovni model trebala kretati između 500 i 600 dolara.

Što se kamera tiče, očekujemo kamere od 20 i 12 MP sa stražnje strane te prednju kameru od 25 MP, a sve službene informacije trebali bismo saznati tek sredinom listopada te se nadamo još nekom novitetu jer su spomenute opcije slične kao i na modelu 6.

Izvor: Slash Gear
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti