Proizvođač automobila Stellantis ulaže u proizvodnju sirovina za baterije u Njemačkoj

Multinacionalni proizvođač automobila Stellantis najavio je 50 milijuna eura ulaganja u njemačkog proizvođača litija Vulcan Energie Ressource kako bi osigurao sirovine za veću proizvodnju baterija.

Hina | 24.06.2022. / 13:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najava investicije važna je poruka jednog od najvećih svjetskih proizvođača automobila u transformaciji prema održivom i strateškom vađenju sirovina za baterije, rekao je u četvrtak izvršni direktor njemačke kompanije Horst Kreuter.

Grupa sa sjedištem u Amsterdamu proizvodi brendove poput Peugeota, Opela, Citroena i Fiata.

Vulcan proizvodi geotermalnu energiju u ravnici Gornje Rajne i planira proizvoditi litijev hidroksid, ključni sastojak baterija za električna vozila, bez fosilnih goriva i s neto neutralnim utjecajem na klimu.

Kompanija sa sjedištem u gradu Karlsruheu osnovana je 2020. godine i njemačka je podružnica grupe Australian Vulcan.

Strateško ulaganje u vodeću litijsku kompaniju pomoći će nam da stvorimo otporan, održiv lanac vrijednosti za našu europsku proizvodnju baterija za električna vozila, izjavio je izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares.

Tvrtke su produljile ugovor iz 2021. za još pet godina, do 2035. Vulcan namjerava ​​Stellantisu isporučiti 81.000 do 99.000 tona litijevog hidroksida tijekom razdoblja od 10 godina.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti