Project Linda: suživot pametnog telefona i laptopa s potpisom Razera

Razer je odlučio probati sa sasvim novim konceptom hibridnog rješenja namijenjenog isključivo njihovim fanovima.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 12.01.2018. / 07:51

Razer Project Linda
Razer Project Linda (Foto: Razer) (Foto: Razer)

Kada spomenete brend Razer, prvo što će vam pasti napamet vjerojatno je gaming. Jer Razer je doista jedan od kraljeva među onima koji obožavaju računalne igre. Uz taj dio, Razer je poznat i po inovativnim rješenjima, pa su tako baš prije godinu dana, na sajmu CES predstavili svoj prijenosnik s tri zaslona (!), koji, istina, nikada nije doživio totalnu ekspanziju i generirao osvajanje tržišta, no, realno, to nitko nije ni očekivao. Nedavno su predstavili i svoj prvi pametni telefon Razer Phone, koji je između ostaloga oduševio svojim zaslonom.

Najvažnija karakteristika tog zaslona, koja ga odmiče od svih ostalih rješenja na tržištu jest 120 Hz refresh rate, a Razer Phone je prvi pametni telefon na svijetu s takvom karakteristikom. Jedino Appleova nova generacija iPada Pro ima isti refresh rate. Na ovogodišnjim CES-u Razer je upravo na temeljima Razer Phonea predstavio Project Linda. Uz spomenuti Razer Phone, stiže i poseban laptop dijagonale zaslona od 13,3 inča, zapravo ispravnije bi bilo reći da se radi o kućištu, tipkovnici i zaslonu, jer je “duša i srce” Linde zapravo - pametni telefon.

Razer Project Linda Razer Project Linda (Foto: Razer) (Foto: Razer)

Razer Phone se umetne u posebno dizajnirani utor gdje na normalnim prijenosnicima dolazi touchpad i u tom trenutku kreće sasvim novo iskustvo korištenja pametnog telefona zajedno s kućištem i tipkovnicom. Uz karakteristike Razer Phonea, kućište nudi 200 GB prostora za pohranu, USB-A i USB-C port, web-kameru 720p i integrirani mikrofon, što bi trebalo biti dovoljno za sve one koji vole igranje na platformi Android, i to u pokretu. Zgodna je i mogućnost punjenja pametnog telefona dok je utaknut u utor laptopa, a Razer Phone možete doslovno koristiti i kao touchpad.

Hoće li i koliko ljubitelja Razerovih rješenja posegnuti za ovakvim konceptom, teško je reći, jer se još ne zna niti cijena, niti je obznanjeno kada će biti dostupno za kupovinu. No svakako je vrlo zanimljivo, a više o rješenju Project Linda iz Razera možete saznati ovdje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti