Radi se o kompaniji koja je, zapravo, pod Googleovim patronatom jer je dobar dio sredstava stigao iz "kralja weba". Dan prije nego se svijet zabavljao danom koji je u filmu "Back to the future" naznačem kao "točka povratka u budućnost"  objavljen je video u kojem Magic Leap predstavlja svoj demo proširene stvarnosti. I dok danas možemo svjedočiti pogođenim ili nepogođenim proročanstvima iz "Povratka u budućnost"  zanimljivo je, doista zanimljivo, ono što bi nas moglo čekati u budućnosti. 

Jedna od sasvim normalnih pojava biti će, nesumnjivo i proširena stvarnost koja nas već sada vodi na mjesta koja su nam bila nezamisliva, pomoću modernih tehnologija. Magic Leap je prezentirao kako bi to trebalo izgledati u njihovoj izvedbi, u kratkom videu za koji tvrde kako je snimljen kroz njihove "augmented reality" naočale, bez ikakvih dodatnih efekata prikazan je svojevrsni hologram Sunčevog sustava. 

Izgleda doista fantastično, iako ćemo na redovno korištenje i ovakve mogućnosti još malo pričekati. Naime, Magic Leap će sa svojom tehnologijom nastojati konkurirati Microsoftovom HoloLensu koji je najavio da će se na tržištu pojaviti 2020. Može li Magic Leap biti brži i bolji? Teško je znati, ali barem možemo pogledati što nas to očekuje... 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju