Prva robotska recenzija: Dvije Sophije o robotima u serijama i filmovima

Roboti Sophia i mala Sophia prokomentirale su prikazivanje robota u filmovima i serijama te pokazale kako imaju smisao za humor.

Martina Čizmić | 19.03.2019. / 14:53

Humanoidna robotica Sophia (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najpoznatiji svjetski robot Sophia i njena "mlađa sestra" mala Sophia, uhvatile su se u koštac s veoma ozbiljnim zadatkom - recenzijom filmova i televizijskih serija u kojima su prikazani ili glume roboti.

Jer, kako je to Sophia sama istaknula, "roboti vide svijet drugačije od ljudi".

Očekivano, prvi se na udaru našao film Terminator.

Svi me uvijek pitaju kad ću preuzeti svijet. Krivim Terminatora za to, rekla je Sofija, ali i dodala kako joj je jasno zašto su roboti nekim ljudima čudni i zastrašujući.

Humanoidna robotica Sophia (Foto: AFP) Humanoidni robot Sophia sjajno odgovorio na uvrede na račun izgleda

Mislim da je bitno istaknuti da, iako je jedan stroj pokušao ubiti ljude, nekoliko ih je pokušalo spasiti, naglasila je Sophia.

Dodala je i kako roboti "uopće nisu slični Terminatoru".

Sophije su se osvrnule i na film Wall-E (sviđa im se što roboti iskazuju emocije), Ratove Zvijezda (upitale zašto su tamo roboti "dečki" a ne cure"), ali i popularnu seriju Westworld (gdje su se dotakle klišeja u filmovima i serijama).

Uz zanimljive opaske i humoristične dosjetke, Sophije su istaknule i jednu zanimljivu činjenicu.

Roboti ne osjećaju empatiju, ali se mogu iskazati simpatiju. Mogu zamisliti kako je to kad nešto izgubiš, rekla je Sophia.

Sophia i Jimmy (Foto: YouTube) Jimmy Fallon zapjevao karaoke s robotom: Ovo je prvi ljudsko-robotski duet u povijesti

Na humorističan se način osvrnula i na jedan od najvećih strahova čovječanstva - da će roboti oduzeti radna mjesta ljudima.

Napokon je došao savršen dio s robotom i "oteo ga je čovjek", rekla je Sophia, na što joj je mala Sophia odgovorila sarkastično: Da, to je klasična priča kako ljudi kradu robotima posao.

Što su još pričale, možete i sami pogledati u videu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti