Prvi put Apple će predstaviti čak dva "jeftinija" telefona

Apple za ovu godinu ne planira samo jedan, već dva cjenovno povoljnija telefona koja će biti bazirana na starom dizajnu i najnovijem hardveru.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.03.2020. / 14:38

iPhone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

 Čini se da bi Apple ove godine trebao krenuti u napad na tržište korištenjem strategije koja uopće nije karakteristična za kompaniju – predstavljanjem telefona s (relativno) konkurentnim cijenama. Glasine o novom jeftinijem iPhoneu, koji bi se na tržištu mogao pojaviti kao iPhone 9 čitamo već mjesecima, a da se nije pojavio koronavirus, Apple bi ga vjerojatno predstavio krajem ožujka.

Slika nije dostupna Unatoč koronavirusu Apple će sljedeći mjesec predstaviti novi iPhone

Taj bi telefon trebao biti baziran na modelu iPhone 8 te očekujemo ekran (LCD, ne OLED kakav imaju najnoviji model) dijagonale 4,7 inča, Home tipku za otključavanje smještenu ispod ekrana, no ne i Face ID, tj. mogućnost otključavanja pogledom. Ono zbog čega će biti zanimljiv ljubiteljima Applea kojima veličina ekrana nije bitna, jest top-hardver iz trenutačno najjačih modela iPhonea. Dakle, mali ekran, zastarjeli izgled, ali najnoviji hardver poput A13 Bionic čipa i – pristupačna cijena. Pristupačna, barem kada su u pitanju Appleovi uređaji te glasine kažu da će se iPhone 9 moći kupiti za 399 dolara.

Glasine koje su se ovaj tjedan pojavile na stranici 9to5Mac, a bazirane su na nekim informacijama iz koda nove verzije mobilnog operativnog sustava iOS 14 kažu da Apple priprema još jedan takav jeftiniji model, ali s većim ekranom. iPhone 9 Plus bit će baziran na modelu 8 Plus te će, osim po ekranu čija je dijagonala iznositi 5,5 inča, imati manje-više isti hardver i iste opcije kao i obična "devetka".

iPhone XS Max (Foto: AFP) Ako svoje prste ne umiješa koronavirus, analitičari najavljuju superciklus prodaje Appleovih telefona

S obzirom na to da je dijagonala ekrana pametnih telefona danas često veća od 6 inča, predstavljanje jeftinijeg telefona s većim, 5,5 inčni ekranom, čini se dobrim potezom. Dva modela iPhonea 9 (ili će se možda prodavati kao iPhone SE 2 i SE 2 Plus) mogli bi privući veliki broj vlasnika starijih modela Appleovih uređaja koji žele zamijeniti iPhone 6 ili 7 sa snažnim telefonom s najnovijim hardverom za koji ipak neće morati platiti tisuću dolara, ali vjerojatno i neke dosadašnje korisnike Androida.

Izvor: 9to5Mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti