Usprkos koronavirusu Apple će sljedeći mjesec predstaviti novi iPhone

Koronavirus utjecat će na Appleovo poslovanje, no usprkos problemima, čini se da će Cook ipak krajem ožujka predstaviti novi model iPhonea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.02.2020. / 13:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Ono o čemu se nagađalo neko vrijeme nedavno je dobilo službenu potvrdu te su iz Applea objavili kako će koronavirus zaista utjecati na njihovo poslovanje, odnosno proizvodnju i prihode u aktualnom kvartalu. Proizvodnja je već sada ugrožena te u budućnosti možemo očekivati probleme i s dostupnošću njihovih uređaja, za kojima će potražnja biti veća od ponude.

Apple, ilustracija Što kažete na ovu novost iz Applea? S iPhoneom i Apple Watchom moći će se otključati i pokrenuti automobili

Ipak, koroni usprkos, čini se da kompanija neće odustati od predstavljanja novog modela telefona i vjerojatno još nekih uređaja na kojima rade u posljednje vrijeme. Apple već godinama održava konferencije u ožujku na kojima su u protekle dvije godine predstavljeni noviteti poput Appleove bankovne kartice, servisa za videoigre, novog tableta itd. Službeno, još nema nikakvih najava za ovaj ožujak, no internetom kruže neslužbene informacije prema kojima konferenciju možemo očekivati 31. ožujka, a glavna zvijezda bit će novi model iPhonea.

Kako smo već pisali, iPhone 9 bit će nasljednik jeftinijeg telefona SE, a korisnike bi trebao privući snažnim hardverom i, što je čudno reći za tvrtku s logom jabuke – cijenom. Naravno, tek treba vidjeti koliko će stajati taj uređaj, no u medijima se spominje cijena od 399 dolara, iako se ne treba iznenaditi ako bude 50 ili 100 dolara više.

Taj model iPhonea bit će baziran na modelu iPhone 8 s 4,7-inčnim ekranom, tipkom home na donjem dijelu ekrana i kamerom za selfije smještenom u gornji rub ekrana. Dakle, ekran neće biti od ruba do ruba, a u tom telefonu Apple će se riješiti i zuba, tj. hardverskog ureza u kojem je na modernim telefonima smještena prednja kamera.

Tim Cook na WWDC 2019 Radikalno drukčiji iPhone: Je li ovo prvi korak prema Appleovu telefonu sa savitljivim ekranom

Iako će dizajn biti old school, devetka bi trebala imati hardver kao i iPhone 11, a bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti kamera, tj. kakva će biti kvaliteta fotografija snimljenih s kamerom.

Ako su te informacije istine, samo nekoliko dana nakon predstavljanja iPhone 9 trebao bi se pojaviti i u prodaji te se nadamo da ga nećemo dugo čekati i u Hrvatskoj.

Pored telefona, Apple bi mogao predstaviti i novi model iPada, podlogu za bežično punjenje, Bluetooth slušalice, nove MacBookove, a možda i jedan novi proizvod – AirTags. Riječ je o malom komadu hardvera koji se može postaviti na ključeve, u novčanik, u torbu i slično i povezati s iPhoneom, kako biste ga lakše pronašli u slučaju da ga ne možete naći.

Izvor: 9to5 Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti