Prvi Startup Weekend Zagreb okupio veliki broj sudionika

U suradnji s globalnim brandom Startup Weekend, danas je započeo prvi Startup Weekend Zagreb i to u organizaciji Centra za inovaciju i poduzetništvo pri Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM).

Zimo Zimo Zimo | 09.06.2012. / 13:28

Prvi Startup Weekend Zagreb okupio veliki broj sudionika

U suradnji s globalnim brandom Startup Weekend, danas je započeo prvi Startup Weekend Zagreb i to u organizaciji Centra za inovaciju i poduzetništvo pri Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEM).

Događaj je započeo danas na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa okupljanjem sudionika te upoznavanjem i networkingom, bitnim za stvaranje poslovnih veza u kasnijoj fazi projekta.

Sam događaj okupio je preko 90 sudionika od čega polovina posjeduje tehničko i grafičko obrazovanje, a druga poslovno što i jedan od ciljeva ovakvih događaja u svijetu - okupiti ljude s komplementarnim vještinama i stvoriti ozračje suradnje koje je izrazito važno u početnoj fazi razvoja svakog poduzetničkog pothvata.

Uz sudionike tu su bili i mentori za IT, dizajn, marketing, branding i financije, zatim tu su profesionalci iz korporativnih branding laboratorija, izuzetni mladi IT poduzetnici i poslovni savjetnici. Oni će u subotu i nedjelju svoje vještine aktivno primijeniti na ostvarivanju poduzetničkih zamisli sudionika Weekenda.

Ovogodišnja najmlađa sudionica koja ima tek 11 godina probila je led i otvorila službeno predstavljanje ideja u 60s! Od 90 sudionika njih 25 prezentiralo je svoje ideje za biznis u 60 dopuštenih sekundi u kojima moraju predstaviti konkretno čime bi se bavili, kome je usluga/proizvod namijenjen i koja podrška im je potrebna za razvijanje ideje.

U Idućem koraku ideje su ispisane na papiru stavljene na zidove te su svi sudionici dobili 3 postit papirića koja su podijelila odnosno „nalijepila“ trima najboljim idejama. Na taj način odabrano je 10 najboljih poslovnih ideja na kojima će se od sutra raditi sa mentorima. Bitno je napomenuti da su nakon izglasavanja najboljih ideja formirani timovi među kojima su svih 90 sudionika te se od sutra kreće u fazu implementacije.

Sada slijedi 48-satna groznica u kojoj timovi razvijaju funkcionalan prototip proizvoda/usluge ili razvijaju poslovni plan koji će na kraju u nedjelju prezentirati potencijalnim investitorima. Tijekom 48-satne groznice, timovima će pomagati mentori koji su i sami iskusni poduzetnici. Mentori će sa timovima razmjenjivati  savjete, postavljati pitanja, poticati sudionike na razmišljanje i pomoći oblikovati ideje kako bi postavili temelje budućih startupova sudionika.

Bit Startup Weekenda je stjecanje praktičnog iskustva. Startup Weekend omogućuje spajanje postojećih startup resursa i svih onih koji sebe vide u svijetu startupa. Smisao Startup Weekenda je dakle stjecanje vrhunske edukacije kroz praksu i njena primjena u stvaranju proizvoda i usluga. Kroz praktično iskustvo sudionici će prepoznavati čimbenike koji dovode do uspjeha na globalnom tržištu. Krajnji je cilj organizatora poticanje razvoja kvalitetnih poduzetničkih projekata i doprinos razvoju poduzetničke kulture u Hrvatskoj.

O sudionicima

 • 50% tehničkog i grafičkog obrazovanja, 50% poslovnog
 • 80% planira nastaviti raditi na svom startup poduzeću nakon završetka Startup Weekenda
 • 85% ostaje u kontaktu sa svojim timom
 • 12 000 sudionika u 2011. godini diljem svijeta
 • 27 000 alumnija diljem svijeta

Startup Weekend u svijetu

 • 600 događaja
 • 150 gradova
 • 40 država

Vidljivi rezultati

 • 1000 novoosnovanih kompanija
 • 10% kompanija prikupi investicije i posluje s profitom nakon godinu dana postojanja
 • 70% kompanija posluje preko interneta ili kao web i smartphone aplikacije

Slike sa događaja možete pogledati na Startup Weekend Zagreb Facebook stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti