Prvi telefon s kamerom za noćno snimanje

Kamera ovog telefona omogućuje slikanje fotografija i snimanje videozapisa u potpunom mraku.

Monika Nožić Monika Nožinić | 05.06.2016. / 15:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Lumigon je mala danska kompanija koja proizvodi vrlo zanimljive pametne telefone, a jedan od takvih je i T3, prvi telefon na svijetu s night vision kamerom.

Za razliku od termalne kamere, Lumigon T3 ima kameru za noćno snimanje, rezolucije 4MP, sa dvije infracrvene LED diode. IR svjetlo je nevidljivo za ljudsko oko pa ste prilikom snimanja neprimjetni, a opcija se vrlo lako i brzo aktivira klikom na Action gumb.

T3 je napravljen od izdržljivog čelika, a za razliku od prethodnih modela, novi je nešto većih dimenzija, ali je i dalje kompaktan jer ima ekran dijagonale 4.8 inča. Rezolucija ekrana je HD 720p, ima Gorilla Glass 4 zaštitu, skener otiska prsta te fiberglass. Telefon je otporan na prašinu i vodu, što potvrđuje IP58 cerftifikat.

Android verzija koju ovaj uređaj koristi je Marshmallow 6.0, a pokreće ga neimenovani osmojezgreni procesor u kombinaciji s 3GB RAM memorije.

Korisnici telefona mogu koristiti Vault aplikaciju za čuvanje važnih informacija, lozinki, a aplikacija nudi i enkriptiranu komunikaciju.

Glavna kamera ima 13MP i može snimati videozapise u 4K rezoluciji, dok prednja kamera ima svoj blic i rezoluciju 5MP. U prodajnom pakiranju, osim uređaja, tu su i Hi-Fi slušalice kako biste uživali u audio datotekama visoke rezolucije te stereo zvučnici.

Ono što se sigurno neće svidjeti velikom broju korisnika je cijena ovog telefona koja iznosi 925 dolara. Za one s dubljim džepom tu je i model s 24-karatnim zlatom čija cijena iznosi 1 200 dolara.

Izvor: GSMArena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti