Prvi u Hrvatskoj uvode pametne Android EFTPOS terminale u bankarsko poslovanje

Budući su uređaji pokretani operativnim sustavom Android, klijenti banke na jednom uređaju mogu lako integrirati vlastite postojeće poslovne aplikacije.

Martina Čizmić | 17.03.2023. / 17:40

Damir Lesničar i Petar Markač (Foto: OTP banka)

Pametni Android EFTPOS terminali uskoro bi se trebali naći u ponudi OTP banke. Kako su pojasnili na predstavljanju, klijenti banke tako će moći jednostavno integrirati svoje poslovne aplikacije na jednom uređaju. 

Ove svestrane i robusne prijenosne uređaje odlikuju veliki ekran osjetljiv na dodir, brzi ispis i dugo vrijeme autonomije te sve potrebne opcije povezivanja (LTE/WiFi/Bluetooth). Jednostavnim dodavanjem baze mogu se pretvoriti u fiksni uređaj s žičnim mrežnim povezivanjem, što banci olakšava zadovoljavanje potreba klijenata koji traže fleksibilnost korištenja u jednom uređaju. Uz otpornost na pad s visine 1,5 metra te ulazak prašine i zapljuskivanje vode po standardu IP54, ovi su uređaji i ATEX certificirani, što ih čini posebno pogodnim za korištenje u okruženjima gdje postoji mogućnost eksplozije ili zapaljenja plinova, kao što su benzinske postaje, te u kemijskoj i petrokemijskoj industriji općenito.

Budući su uređaji pokretani operativnim sustavom Android, klijenti banke na jednom uređaju mogu lako integrirati vlastite postojeće poslovne aplikacije. Primjerice, kurirske službe mogu koristiti osnovnu funkcionalnost uređaja kao platnog terminala za naplatu isporuke pouzećem na terenu, dok istovremeno vozači u aplikaciji kurirske službe upravljaju rutama, preusmjeravaju pošiljke, potvrđuju isporuku skeniranjem barkoda s paketa i slično. Ovi ATEX certificirani uređaji na benzinskim postajama mogu biti postavljeni na pojedinačnim crpkama, gdje uz kartičnu naplatu prodanih naftnih derivata bez ulaska u prostor trgovine kupac na terminalima može kupiti i bonove za mobitele, platiti račune pomoću 2D barkoda i obaviti druge radnje za koju maloprodajni servis ima već postojeće Android aplikacije.

Da uređaji na vrijeme budu spremni, pobrinula se ETRANET Grupa.

Uvođenjem ovih suvremenih platnih terminala zasnovanih na operativnom sustavu Android, OTP banka pruža najbolju osnovu za zadovoljavanje potreba svih naših klijenata, bez obzira na poslovno okruženje i mjesto korištenja. Iznimna fleksibilnost korištenja uređaja kao prijenosnog ili fiksnog terminala uz različite načine povezivanja omogućuje jednostavniju instalaciju i smanjuje ukupne troškove cijelog procesa. Najzad, ovakvi uređaji će klijentima banke pojednostavniti korištenje njihovih postojećih i budućih poslovnih Android aplikacija, a OTP banci omogućiti da u budućnosti u suradnji s partnerima lakše ponudi dodatne usluge, ističe Petar Markač, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva u OTP banci.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti