Radite od kuće i treba vam mir? Ovo je savršeno rješenje!

Teško da bi itko odbio barem neko vrijeme raditi u ovakvom kućnom, tj. dvorišnom uredu u kojem se u miru možete posvetiti poslu ili hobijima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.07.2020. / 12:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pandemija koronavirusa na nekoliko je mjeseci radikalno promijenila naše živote, a na novo normalno trebat ćemo se prilagoditi još neko vrijeme, sve dok se ne pronađe učinkovit lijek ili cjepivo. Nakon toga, nadamo se, stvari će se manje-više vratiti na staro, no neke će promjene ipak ostati.

Slika nije dostupna Posljedice korone: Sve više zaposlenika želi raditi od kuće, a to bi moglo uzrokovati disrupciju tržišta rada

Neke od tih promjena odnose se na udaljeni rad, tj. rad od kuće. Nakon pandemije dio zaposlenika nastavit će u potpunosti raditi iz svoja četiri zida, neki će se vratiti u urede, dok će dio kombinirati rad iz kuće i ureda. Rad iz kućnog ureda ima brojne prednosti, ali i neke mane. Najveći problem odnosi se na ukućane koji smatraju da, ako ste u kući, da usput možete obavljati i neke dodatne, kućanske poslove, razgovarati s njima itd.

Za one koji bi posao preselili na svoj teritorij i izbjegli svakodnevna putovanja, a opet dobili prostor u kojem će moći u miru raditi, kompanija Autonomous ima idealno rješenje - Zen Work Pod. Minimalističkog dizajna, namijenjen opuštanju i potpunoj posvećenosti radnim zadacima (ili svojim hobijima u kojima želite uživati u miru i potpuno privatnom prostoru), s velikom staklenom plohom koja daje osjećaj otvorenosti pa se prostor čini puno većim nego samo oko 7 kvadrata koliko ima. Napravljen je od kombinacije hrasta, oraha, aluminija i kaljenog stakla s visinom stropa od čak 3 metra.

S uredom dolaze i stol i stolica Autonomousa te ugrađena polica, a po želji može se preurediti i kao studio za jogu ili se u njega može postaviti sobni bicikl ili traka za trčanje.

Slika nije dostupna Moderna tehnologija omogućila nam je rad od kuće, a na zakonodavcu je sad da to pretvori u "novo normalno"

Uživanje u takvom "zen uredu" nije jeftino te cijena iznosi od 5400 dolara za one koji ga naruče među prvima do čak 15 tisuća dolara za one koji naruče kasnije. Jasno, potrebno je imati i veće dvorište u koje će se Zen Work Pod moći postaviti, a barem trenutačno, morate živjeti u SAD-u jer je dostava omogućena samo na području Amerike.

Izvor: Business Insider
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti