Rank-Star u novoj verziji dostupan za Android korisnike

Startup u koji su uložili hrvatski rukometaši Rank-Star dobio je novu verziju za Android korisnike te time izašao iz testne beta verzije.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 28.07.2015. / 09:33

Rank-Star u novoj verziji dostupan za Android korisnike

Startup u koji su uložili hrvatski rukometaši Rank-Star dobio je novu verziju za Android korisnike te time izašao iz testne beta verzije.

Rank-Star, odnosno “najbrži, najkonkretniji i najjednostavniji način za saznati koji biznis je najbolji” do nedavno je bio dostupan u beta verziji samo u državama Balkana, no uz novu Android verziju, aplikacija je dostupna globalno, istaknuo je Matija Špes, pokretač ove ideje.

“Zadnjih nekoliko mjeseci radili smo na pripremi baze u kojoj danas imamo preko dva milijuna upisanih biznisa, a koje korisnici diljem svijeta mogu “rankirati” odnosno preporučiti samo s jednim klikom.” Matija kaže kako im je primarni fokus SAD, tako da je bilo logično i puniti bazu za taj dio svijeta, međutim korisnicima je omogućeno unijeti biznis koji nije u njihovoj bazi i to u svega 30 sekundi.

Isto tako, korisnicima je omogućeno da na “rankanje” pozovu svoje Facebook ili Google+ prijatelje a koji mogu dalje dijeliti poduzeća koja ima se sviđaju. Uz to, korisnici mogu vidjeti što drugi preporučuju s obzirom da je Rank-Star uveo “timeline” odnosno “notification wall” gdje će svi moći pratiti što njihovi preporučuju.

Da bi sve zajedno bilo jednostavnije snalaženje, korisnicima je uvedena kategorizacija sa potkategorijama, pa je tako i sam Rank-Star rađen po principu “ljudi ne vole duge i nejasne preporuke, pokažimo im samo najbolje”, što znači da korisnik do rezultata o najboljim restoranima dođe za otprilike 40 sekundi, ističe Matija.

U razvojnom timu trenutno se nalazi pet osoba, dok dvije osobe i nekoliko vanjskih suradnika brine za PR i menadžment.

Što se tiče iOS verzije, dodaje Matija, istu možemo očekivati već za nekoliko tjedana. “Rank-Star kakav postoji u ovom trenutku samo je početak, jer uskoro objavljujemo još puno cool novih opcija i značajka.”

Aplikaciju za Android možete preuzeti s Google Playa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti