Inovator, futurist, genije i čovjek koji želi vječno živjeti — Ray Kurzweil, sredinom godine gostovao je na TED-u gdje je opisao kakva budućnost čeka nas ljude.

Ono što je možda danas nezamislivo, za 20-ak godina će biti stvarnost, a to je da će ljudska inteligencija rapidno rasti i to zahvaljujući “nanbotovima” koji će se ubrizgavati u naš krvni sustav, kojem će zadatak biti ulazak u moždane vijuge i spajanje na cloud.

Ovime ćemo dobiti pristup svim informacijama s interneta pomoću nanobota u djeliću sekunde. Zamislite to kao mogućnost pristupa svim člancima na Wikipediji ili pretraživanje na Googleu u jednoj sekundi, koji će u to vrijeme biti daleko sofisticiraniji i koji će znati više o vama i onome što pretražujete, odnosno biti će više specifičan.

U nastavku možete pogledati kakvu nam budućnost predviđa genijalan um Raya Kurzweila koji će vas ili zbuniti ili zadiviti. Kako god bilo, u idućih 20-ak godina čeka nas mnogo promjena, što u našem tijelu, razmišljanju, ponašanju, što u unaprjeđivanju svijeta u kojem živimo.

Foto YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju