Razer priprema telefon za gamere

Dobra vijest za ljubitelje igranja video igara na mobilnim telefonima – Razer priprema smartphone koji će biti namijenjen hardcore gamerima

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.07.2017. / 07:25

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pametni telefoni zamijenili su brojne uređaje – od mp3 playera do digitalnih fotoaparata, a dijelu korisnika zamijenili su i (dlanovne) igraće konzole te su im postali primarni uređaj za igranje videoigara. No, dok su u online trgovinama dostupne brojne atraktivne videoigre za mobilne uređaje, trenutno na tržištu nema smartphonea koji je namijenjen prvenstveno gamingu, premda brojni telefoni imaju napredan hardver i na njima se mogu pokrenuti najjače današnje mobilne igre.

Početkom ovog desetljeća Sony je predstavio model Xperia Play, koji su mnogi prozvali PlayStation telefonom, a imao je tipke tipične za PlayStation kontrolere, no ovaj uređaj ipak nije ispunio (prevelika) očekivanja te nije privukao veliki broj korisnika.

Nedavno su se na internetu pojavile glasine o pametnom telefonu koji će biti prvenstveno namijenjen gamerima i igranju videoigara, a na njemu (navodno) radi Razer. Ova kompanija najpoznatija po razvoju periferije za gamere uskoro priprema izlazak na burzu (procjenjuje se da bi njezina vrijednost nakon izlaska na burzu trebala iznositi između 3 i 5 milijardi dolara), a kapital koji bi dobili od prodaje dionica uložili bi upravo u smartphone.

Trenutno nema nikakvih konkretnijih informacija o samom telefonu i po čemu bi se on razlikovao od top modela poput Galaxyja, iPhonea i drugih koje već pokreće najjači hardver i na njima se mogu igrati najjače igre – Razer će vjerojatno morati napraviti nešto novo i inovativno kako bi se njihov smartphone istaknuo među velikom konkurencijom. Hoće li to biti kontrole za upravljanje igrama ili neki novitet vezan uz dizajn samog uređaja, trebali bi saznati tijekom sljedećih godinu dana, a dotad možemo očekivati nove glasine vezane uz taj telefon.

Izvor: Tech Spot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti