Razvija se jedinstvena Strategija digitalne Hrvatske do 2032

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva će u suradnji s 40 institucija napraviti jedinstvenu Strategiju digitalne Hrvatske za razdoblje do 2032. kojom će biti obuhvaćena i digitalna tranzicija gospodarstva te digitalizacija javne uprave i pravosuđa.

Hina | 14.10.2022. / 14:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Taj ured u petak je priopćio kako je pokrenuo savjetovanje sa zainteresiranom javnošću koje će se uz ostalo voditi odredbama šireg koncepta sudjelovanja zainteresirane javnosti u postupcima odlučivanja.

Slika nije dostupna Hrvatska je u "globalnom digitalnom poretku" napredovala za 12 mjesta

Strategija obuhvaća četiri prioritetna područja: digitalna tranzicija gospodarstva, digitalizacija javne uprave i pravosuđa, razvoj širokopojasnih elektroničkih komunikacijskih mreža te razvoj digitalnih kompetencija i digitalnih radnih mjesta, kaže se u priopćenju.

U izradu jedinstvene Strategije digitalne Hrvatske pozvano je da se uključe udruge, državne uprave, visokoškolske ustanove akademske zajednice i udruženja gospodarskih subjekata na području digitalizacije.

Odazvalo se 40 institucija, ministarstava, središnjih državnih ureda, udruga i sekcija gospodarskih udruženja te je tako ostvareno sudjelovanje javnog i privatnog sektora, akademske zajednice i relevantnih udruga, napominje Ured.

Slika nije dostupna Tomislav Sokol u Europskom parlamentu zahtjeva dostupnost javnih usluga putem interneta do 2030.

Na svima nama je da zajednički usmjeravamo procese i upravljamo njima kako bi se Hrvatska razvijala, a ova Strategija digitalne Hrvatske 2032. treba dati odgovore na pitanja kako da to postignemo u području digitalizacije, dodaje. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti