Razvijen kod koji će pomoću USB-a onesposobiti svako računalo

Kako napreduje tehnologija, tako napreduje i snalažljivost hakera i raste nemoć policije u njihovom razotkrivanju. Ovih dana puno se priča o...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 05.05.2015. / 09:58

Razvijen kod koji će pomoću USB-a onesposobiti svako računalo

Kako napreduje tehnologija, tako napreduje i snalažljivost hakera i raste nemoć policije u njihovom razotkrivanju. Ovih dana puno se priča o USBKilleru, jednostavnom kodu koji je moguće prebaciti na bilo koji USB stick i koji će prilikom uključenja u neko računalo isto i onemogućiti.  Za sad smo mogli viđati slična rješenja u obliku hardvera, no ista stvar sad je dostupna i u obliku koda.

Nije trebalo dugo čekati da i ona druga strana pronađe rješenje za ovaj problem pa je tako na svim javnim računalima u San Franciscu već instaliran softver koji onemogućuje računalo u "odlasku u hibernaciju" i tako štiti od štete ovog zlonamjernog softvera. 

Kod je dostupan na GitHubu, a njegovo korištenje nikako ne preporučujemo, osim ako se bavite nekim mutnim internetskim poslovima. Tada ga svakako vrijedi imati pohranjenog na rezervnom stiku i držati ga ispod jastuka u slučaju da vam ekipa iz USKOK-a pokuca na vrata usred noći.

Foto: rehwolution
Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti