RECENZIJA: MeanIT Smartwatch M20 Termo - pametni sat koji će vas upozoriti ako ste bolesni

MeanIT Smartwatch M20 Termon donosi pregršt opcija namijenjenih, prvenstveno, očuvanju dobrog zdravstvenog stanja korisnika. A i pokazuje vrijeme.

Martina Čizmić | 29.12.2020. / 12:11

Galerija

 Pametni satovi proteklih su godina postali uređaji s gomilom opcija i mogućnosti, a samo je jedna od njih pokazivanje točnog vremena. U kombinaciji s pametnim telefonom, ovi nosivi uređaji postaju izuzetno snažno oružje u borbi protiv sjedilačkog života, debljine, ali i nekih bolesti.

Pametni sat MeanIT Smartwatch M20 Termo veoma je zanimljiv pametni sat jer se na tržištu pojavio u vrijeme pandemije koronavirusa, kad je praćenje zdravstvenog stanja svakog pojedinca postalo, gotovo, svakodnevna obaveza.

MeanIT Smartwatch M20 Termo - 8 (Foto: Zimo)

Naime, ovaj sat dolazi s korisnom opcijom mjerenja tjelesne temperature. To znači da možete, periodički, tijekom dana zastati i izmjeriti svoju tjelesnu temperaturu, a pri tome ne morate tražiti gdje vam je toplomjer. Posebno je simpatično ako morate mjeriti temperaturu malom djetetu. Vjerovali ili ne, ali njima je lakše biti miran minutu i gledati što se događa na ekranu, nego sjediti s toplomjerom u uhu ili pod pazuhom.

Opcija mjerenja tjelesne temperature prilično je točna. Tijekom testiranja odstupanje je bilo od 0,2 do 0,5 stupnjeva u odnosu na klasični živin toplomjer. Tako da M20 Termo slobodno možete koristiti kako biste provjerili vlastitu tjelesnu temperaturu tijekom dana ili prije odlaska liječniku.

MeanIT Smartwatch M20 Termo - 3 (Foto: Zimo)

U kombinaciji s aplikacijom FitCloud Pro (koja je dostupna za Android i iOS uređaje, a koju je lako preuzeti skeniranjem QR koda), M20 Termo pretvara se u osobnog trenera i liječnika.

Tako bilježi, uz vašu temperaturu i broj otkucaja srca, krvni tlak, ali i zasićenost krvi kisikom. Sve to može biti od velike koristi nekome tko mora pratiti svoje zdravstveno stanje i "prijaviti" liječniku bilo kakve promjene.

Uz napredne zdravstvene mogućnosti (ipak treba napomenuti da ovo nije medicinski uređaj i podaci se koriste samo kao orijentir), M20 Termo nudi i "klasične" pametne opcije poput praćenja potrošnje kalorija, aktivnosti tijekom dana, kvalitete spavanja i slično.

Izbornik na hrvatskom jeziku olakšava snalaženje među mnoštvom opcija, a aplikacija koja je također prevedena čini upravljanje satom veoma jednostavnim.

MeanIT Smartwatch M20 Termo - 7 (Foto: Zimo)

Lice sata čini 1,3 inčni ekran osjetljiv na dodir, koji se prilično dobro ponaša i na jakom svjetlu i u mraku. Osim dodirom, upravljati se može i dodatnim tipkama koje se nalaze na bočnoj strani sata. Ovisno o tome koliko vam je velika ruka i kako nosite sat, te tipke mogu biti malo nezgodne i zapinjati za odjeću. Ali nakon kratke prilagodbe, neće biti problema.

Donja tipka brzi je ulazak u različite načine vježbanja koje sat može pratiti, što je izvrsno rješenje za sve one koji svakodnevno treniraju. Gornjom tipkom se pak pali ekran i odabire opcije u izbornicima.

U osnovnom pakiranju sat dolazi s crnom silikonskom narukvicom i jednostavnim kabelom za punjenje, a poželite li promijeniti izgled samog sata, možete dodatno naručiti narukvicu (remen) drugačije boje i teksture. Dodatno možete promijeniti i izgled samog nalilčja sata kako biste ga u potpunosti prilagodili svom ukusu.

MeanIT Smartwatch M20 Termo - 9 (Foto: Zimo)

Trajanje baterije ovisi o tome što i koliko radite sa satom. S obzirom na to da podržava primanje različitih obavijesti, kad je uparen s pametnim telefonom, osobe koje primaju više obavijesti i pri tome imaju uključenu vibraciju na satu, morati će puniti sat češće. Oni koji ga koriste samo kao pametni sat, bez uparivanja s pametnim telefonom mogu računati na punjenje baterije dva puta - mjesečno.

I na kraju cijena. S obzirom na to što sve ovaj sat nudi, očekivali bismo visoku cijenu. No, MeanIT Smartwatch M20 Termo stoji samo 499 kuna. Jednostavan je za korištenje, privlačnog izgleda i prilično izdržljiv. Izvrstan izbor za nekoga tko želi imati sve prednosti pametnog sata na svom zapešću, ali nije spreman platiti tisuće kuna ili voditi računa o punjenju sata svakog dana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti