Redatelj "Čuvara Galaksije" Jim Gunn otpušten zbog uvredljivih tvitova

Gunn je odgovorio da žali i preuzima punu odgovornost za svoje tvitove.

Filip Krizmanić | 21.07.2018. / 18:31

James Gunn (Foto: Getty) (Foto: Getty)

Kompanija Disney otpustila je Jamesa Gunna, redatelja filmova "Čuvari galaksije", zbog niza nedavno otkrivenih starih tvitova u kojima se šali na račun silovanja i pedofilije.

Uvredljivo ponašanje i izjave otkrivene na Jamesovom Twitter računu ne mogu se braniti i nisu spojive s vrijednostima našeg studija te smo prekinuli naš poslovni odnos s njim, rekao je čelnik Disneya Alan Horne.

U izjavi koju je objavio časopis Hollywood Reporter, Gunn je odgovorio da žali i preuzima punu odgovornost za svoje tvitove. A tvitova je uistinu bilo svakakvih, primjerice u jednom je Gunn napisao: "Najbolja stvar kod silovanja je što kada završi pomislite 'odličan je osjećaj što je gotovo'!".

Zvijezda "Čuvara galaksije" Dave Bautista u petak navečer je na društvenim mrežama poručio da se ne slaže s otkazom redatelju.

Imam više toga za reći ali za sada ću reći ovo... James Gunn je jedan od najtoplijih, najbrižnijih i najdobrodušnijih ljudi koje sam ikada sreo, napisao je.

51-godišnji Gunn svoje postupke na Twitteru objašnjava da je sebe vidio kao "provokatora", ali da su njegovi dani kada bi nešto rekao "samo zato što je šokantno" gotovi te da je danas drugačija osoba nego prije nekoliko godina.

Gunn je napisao i režirao dva filma serijala "Čuvari galaksije", a treći je bio predviđen za 2020. godinu. Još nije poznato tko će ga režirati. Stare tvitove je otkrio i objavio konzervativni portal Daily Caller.

(HINA)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti