Ricoh predstavio Theta digitalnu kameru, za snimanje panorama od 360 stupnjeva

Theta digitalni fotoaparat napravljen je isključivo za snimanje panorama u 360 stupnjeva, a da bi to odradio vrhunski u njega su ugrađena dva ultra širokokutna objektiva.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 06.09.2013. / 09:29

Ricoh predstavio Theta digitalnu kameru, za snimanje panorama od 360 stupnjeva

Ovaj digitalni fotoaparat napravljen je isključivo za snimanje panorama u 360 stupnjeva, a da bi to odradio vrhunski u njega su ugrađena dva ultra širokokutna objektiva.

Iako izgled samog sučelja i njegovo spartansko sučelje ne odaju dojam „nečeg posebnog“, Ricoh Theta digitalni fotoaparat je zapravo poprilično moćna stvar. Njegova je namjena usko specijalizirana, ako ste ljubitelj slikanja panorama od 360 stupnjeva, onda je ovo definitivno uređaj koji morate imati.  Jedini je minus što nema „preview“ onoga što ste snimili, ali zato, naravno, ima opciju spajanja s pametnim telefonom ili računalom.

Posebno je zgodna mogućnost spajanja sa iOS uređajima, za što vam je potrebna posebna aplikacija, koja Ricoh Theta kameru pretvara u integralni dio, primjerice, iPhonea. Tu je i opcija sinergije sa Facebookom, Twitterom ili Tumblrom, premda se panorame napravljene ovom kamerom zapravo ne uploadaju na navedene servise, nego se učitavaju sa web stranice theta360.com, odakle je omogućen pristup na ove društvene mreže. Ricoh Theta će biti dostupna u slobodnoj prodaji tijekom ovog mjeseca, po cijeni od 399 američkih dolara. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti