Bapps, riječki startup, dobio je pozivnicu da sudjeluje na Global Startup Youth i Global Entrepreneurship Summitu u Kuala Lumpuru koji se održava od 8. – 12. listopada 2013. godine.

StartupMalaysia.org i Ministarstvo financija Malezije izabralo je Bappsov proizvod Ordsy za ovaj događaj te mu je dodijeljena i stipendija koja pokriva sve troškove toga puta. 

Bapps je član startup inkubatora Rijeka, a njegov osnivač Borna Beaković je ovih dana diplomirao na ljetnom semestru Founder Instituta u Rijeci. U sklopu oba startup programa Borna uspješno razvija svoj proizvod Ordsy. Ordsy je platforma za naručivanje hrane i pića koja restoranima nudi prilagođene stranice, module ili aplikacije koje pružaju njihovim posjetiteljima personalizirano iskustvo naručivanja. Proizvod će uskoro biti dostupan, a veliko Europsko tržište od 500 000 restorana započet će osvajati u regiji. 

""Sretan sam što sam izabran među više od 1000 prijavljenih. Odlaskom u Kuala Lumpur  upoznati ću još mnogo mladih ljudi,
poduzetničkog duha, inovativnih ideja, te mogućnosti zajedničkog rada na budućim projektima. Činjenica što sam 
završio program i postao Founder u Founder Institutu zasigurno je  najviše pomogla u odluci izbora za moje prisustvovanje na GSY, Global Startup Youth." — izjavio je za ZIMO Borna Beakov, osnivač kompanije.

 

Inače, Founder Institute je najveći svjetski startup akcelerator koji je pomogao osnivanje gotovo 1000 kompanija u svijetu. Model Founder Institutea funkcionira jer, umjesto da pokušavaju dovesti poduzetnike iz drugih tržišta u Silicijsku dolinu, oni globaliziraju Silicijsku dolinu te stvaraju lokalne održive poduzetničke ekosustave na novim tržištima. Kandidati se provjeravaju pomoću upisnog testa, koji pomaže Founder Instituteu da identificira osobine ličnosti uspješnih poduzetnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju