'RIP Twitter': Glasine o novoj opciji izazvale lavinu nezadovoljstva na Twitteru

Nakon glasina kako Twitter mijenja algoritam po uzoru na Facebook, ovom su se mrežom proširile brojne kritike Twittera uz hashtag RIPTwitter

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.02.2016. / 09:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako je riječ o iznimno popularnoj i vrlo utjecajnoj društvenoj mreži, Twitter kroz sve ove godine nije uspio pronaći način na koji bi značajno povećao broj korisnika i povećao zaradu od oglašavanja. Zbog navedenih problema, prošle je godine jedan od osnivača Twittera Jack Dorsey ponovno preuzeo mjesto izvršnog direktora kako bi spasio kompaniju. Jedan od poteza o kojima je razmišljao nakon što se vratio u Twitter bilo je i povećanje broja znakova unutar tvitova te je napomenuo kako korisnici 'varaju' na ovoj mreži objavljivanjem fotografija s velikom količinom teksta – za takve situacije bilo bi jednostavnije da tu veću količinu teksta odmah objave unutar jednog tvita.

Veliki broj korisnika Twittera nije dobro primio ovu (potencijalnu) promjenu te mnogi smatraju da upravo to ograničenje broja znakova pridonosi atraktivnosti Twittera jer se na njemu mogu objavljivati samo kratke i najvažnije informacije. Prošlog tjedna internetom se proširila glasina kako Dorsey i ekipa planiraju velike promjene u algoritmu Twittera i načinu na koji će se prikazivati tvitovi – navodno su u ovoj mreži razmišljali o Timelineu koji bi bio sličan Facebookovoj opciji 'Najzanimljivije priče', odnosno objave se ne bi prikazivali kronološkim redom, već po važnosti i zanimljivosti. Nakon što su se pojavile ove glasine, brojni korisnici Twittera izrazili su veliko nezadovoljstvo s ovom (navodnom) opcijom, a osim što su uz svoje objave koristili hashtag #RIPTwitter, dio njih najavio je gašenje profila i napuštanje Twittera. Nakon brojnih kritika i napada, putem ove mreže oglasio se i izvršni direktor Jack Dorsey koji je poručio korisnicima kako ih u kompaniji 'uvijek slušaju'.

Napomenuo je kako za sljedeći tjedan nisu planirali ovakve promjene na Timelineu i podsjetio kako će Twitter uvijek biti vezan uz praćenje događaja uživo, odnosno u stvarnom vremenu, dakle, korisnici se ne bi trebali bojati kako će, ako žele vidjeti što je aktualno na ovoj mreži, vidjeti tvitove objavljene prije više sati za koje algoritam smatra da su najvažniji. Ipak, u svojim je objavama dao do znanja kako bi moglo biti nekih promjena – vjerojatno pri vrhu Timelinea možemo očekivati više 'while you were away' objava u kojima se prikazuje najvažniji tvitovi koje su korisnici propustili, a osvježavanjem stranice prikazivat će se samo najnovije objave. 

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti