Rješenja iz zagrebačkog ureda oduševljavaju svijet

Iako poduzetnička klima u Hrvatskoj nije najbolja, junaci naše rubrike Bolja Hrvatska uspješno plivaju u njoj. No teško pronalaze nove zaposlenike, pa im je zato u planu školovati talentirane mlade ljude i osposobiti ih za posao budućnosti.

Martina Bolšec Oblak | 11.02.2020. / 08:18

Galerija

Ovo je priča o dvojici zagrebačkih kreativaca koji su se potrudili da za Hrvatsku čuje cijeli svijet. Osnovali su tvrtku u kojoj 3D animacije izrađuju za klijente na gotovo svim kontinentima. I njihovi radovi uvršteni su među 15 najboljih na svijetu. 

Momci iz zagrebačkog ureda kreiraju 3D vizualizacije zgrada ili proizvoda koji još ne postoje ili su u izradi.

Naša tvrtka prezentira prostore, zgrade, proizvode koji još ne postoje ili su u izradi. Pokušavamo što vjernije prikazati kako će izgledati jednog dana kad su gotovi, kaže direktor Hrvoje Čop.

Bolja Hrvatska: Zagrebačka rješenja osvajaju svijet Bolja Hrvatska: Zagrebačka rješenja osvajaju svijet - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dean Niskota i Hrvoje Čop na čelu su šesteročlanog tima čije 3D ideje za sada još jedino nisu stigle do Australije i Amerike. Ali i to im je u planu.

Radili smo u Kataru neke projekte koji su se razvijali, za Dubai smo radili s tvornicama namještaja, radili smo i puno privatnih objekata, Dubai tvornica namještaja i puno privatnih objekata po Austriji, Skandinaviji, kaže Niskota.

Zasad im ide više nego dobro. Postoje tek dvije godine, a već su uvršteni uz bok najboljima na svijetu.

Prošle godine bili smo u 15 studija na svijetu s našom animacijom od vodećeg softvera koji je za specijalne efekte dobio Oscara, rekao je Niskota.

Projekti su im od prvog dana prešli naše granice, a izvan Hrvatske ponekad moraju i po radnu snagu.

Bolja Hrvatska: Zagrebačka rješenja osvajaju svijet Bolja Hrvatska: Zagrebačka rješenja osvajaju svijet - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

Dolazim svaki dan iz Slovenije, tu radim jer je jedna od boljih firma za arhitektonsku vizualizaciju i 3D u ovom dijelu Europe, kaže zaposlenik Anže Podgornik.

Izrada 3D sadržaja posao je budućnosti, pa i u Polimachinu planiraju ulagati u obrazovanje novih kadrova.

Jedan je od dugoročnih planova ulaganje u obrazovanje. Nije nemoguće da u skoroj budućnosti otvorimo nekakav oblik obrazovne ustanove baš kod nas, kaže Čop.

Iskustva i znanja imaju, šteta ga je ne prenijeti i mladim nadama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti