Rusija ograničila pristup SoundCloudu

Rusija je ograničila pristup streaming servisu SoundCloud zbog širenja onog što naziva „lažnim informacijama“ o „specijalnoj vojnoj operaciji“ u Ukrajini, prenosi u nedjelju ruska agencija Interfax.

Hina | 02.10.2022. / 11:37

SoundCloud (Foto: Afp)

Rusija se od početka agresije na Ukrajinu 24. veljače bori s internetskim tvrtkama kako bi zaustavila protok informacija, usporivši Twitterove usluge i zabranivši Facebook i Instagram.

Tijelo za nadzor medija Roskomnadzor ograničio je pristup SoundCloudu vezano za objavu materijala koji sadrže lažne informacije o prirodi posebne vojne operacije na teritoriju Ukrajine, prenosi Interfax priopćenje te institucije.

Slika nije dostupna Rusi guglaju "kako napustiti Rusiju": Boje se mobilizacije

Dodaje se kako je usluga blokirana na naredbu ureda ruskog državnog tužitelja te da se informacije u pitanju odnose na oblik "specijalne vojne operacije" i njezine metode poput napada na civile i na civilnu infrastrukturu te velik broj civilnih žrtava ruskih vojnika.

SoundCloud je internetska platforma za streaming audio materijala, većinom glazbe, ali i podcasta, nastala u Njemačkoj 2007. godine. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti