Sada je i službeno: Galaxy Note 5 stiže sredinom kolovoza

Nova generacija jednog od najpopularnijih phableta na tržištu ove godine stiže malo ranije, a imat će 5,7 inčni qHD ekran, Exynos procesor i 4GB RAM-a

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.07.2015. / 13:02

Sada je i službeno: Galaxy Note 5 stiže sredinom kolovoza

Proteklih nekoliko tjedana internetom su kružile glasine kako će Samsung požuriti s predstavljanjem novog phableta iz Note serije kako bi prestigao Apple i njegovo predstavljanje iPhonea 6S Plus. Južnokorejska kompanija do sada je Note modele uvijek predstavljala početkom rujna na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu, no ove godine predstavit će ga na posebnoj konferenciji koja će se održati u Lincoln Centeru u New Yorku 13. kolovoza, a svi ljubitelji ove kompanije predstavljanje će moći pratiti uživo putem njihovog kanala na YouTubeu. Službenih informacija o opcijama ovog telefona nema, ali zahvaljujući brojnim glasinama znamo što od ove kompanije i Galaxyja Note 5 možemo očekivati. S obzirom kako je riječ o phabletu, jasno je da će imati ekran velike dijagonale – najvjerojatnije 5,7 inča rezolucije 1,440 x 2,560 piksela, radit će na snažnom Exynos procesoru, imat će 4GB RAM-a i 32GB memorije za pohranu podataka, no navodno neće imati dodatni utor za memorijske kartice.

Luksuzan izgled: Samsung Galaxy S6 i S6 Edge od 24 karatnog zlata

Rezolucija kamere iznosit će 16MP, isporučivat će se s baterijom kapaciteta oko 4,000mAh te će raditi na posljednjoj verziji Androida, Lollipop. Galaxy Note 5 vjerojatno nije jedini telefon kojeg će Samsung predstaviti za dva tjedna te ova kompanija radi na još jednoj verziji nedavno predstavljenog Galaxy S6 Edge smartphonea. Ovaj je telefon predstavljen početkom ožujka i karakteriziraju ga zakrivljeni rubovi ekrana, a model S6 Edge+ trebao bi imati još veći ekran u odnosu na 5,1 inčni ekran modela Edge S6. Osim većeg ekrana, glasine kažu kako će novi smartphone raditi na Snapdragon 808 procesoru, imat će 32GB memorije, 16MP kameru s optičkom stabilizacijom s kojom će se moći snimati 4K videozapisi, dok će s prednje strane nalaziti 5MP kamera. Više informacija o ovim telefonima – poput cijene i datuma početka prodaje, saznat ćemo 13. kolovoza.

U Samsungu imaju velika očekivanja novog modela Notea te se nadaju kako će im pomoći u budućem poslovanju i povećanju profita – iz ove su kompanije jučer objavili financijske rezultate za drugi ovogodišnji kvartal u kojem je ponovno zabilježen pad profita. U odnosu na isti kvartal prošle godine zabilježen je pad profita od osam posto, dok je mobilna divizija zabilježila pad profita od skoro 38 posto. Jedan od problema jest u nedavno predstavljenom modelu Galaxy S6 za kojim nije zabilježena tako velika navala kakvu su očekivali u Samsungu te je korisnicima puno zanimljiviji model sa zakriljenim ekranom S6 Edge, no u Samsungu se nisu pripremili za ovakvu navalu tako da ponuda nije mogla pratiti potražnju. 

Izvor: BGR

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti