Samovozeći taksiji pali na prvom testu i izazvali bijes vozača

Samovozeći taksiji jednostavno su stali, a ostali su vozači mogli samo - sjediti i čekati.

Martina Čizmić | 16.08.2023. / 14:55

Cruise samovozeći taksi u San Franciscu (Foto: Cruise)

Nakon što je San Francisco dao zeleno svjetlo za korištenje samovozećih ili autonomnih automobila za prijevoz putnika u njihovom gradu, mnogi su se (s pravom) upitali kako će ti automobili funkcionirati u gradskom prometu.

Prvi test, očito nisu prošli. Naime, tijekom vikenda su upravo samovozeći taksiji tvrtke Cruise, izazvali kaos na ulicama San Francisca i to zbog, naizgled, bezazlenog problema.

Waymov automobil Unatoč velikom protivljenju stanovnika, ali i vatrogasaca, robotaksiji kreću u vožnje gradom

Kako javljaju američki mediji, samovozeći taksiji izgubili su bežični signal i - jednostavno se ugasili. To samo po sebi ne bi bilo problem, da u tom trenutku nisu bili na ulicama grada i tako uzrokovali pravi prometni kolaps.

 

 

Iz Cruisea su se oglasili o cijelom događaju i za probleme s internetskom vezom okrivili - veliki glazbeni festival koji se održavao u blizini grada.

Veliki festival postavio je ograničenja propusnosti bežične veze uzrokujući odgođeno povezivanje s našim vozilima, napisao je Cruise u svom odgovoru. Aktivno istražujemo i radimo na rješenjima kako bismo spriječili da se ovo ponovi. Ispričavamo se onima koji su bili pogođeni.

Cruiseov odgovor nije naišao na odobravanje među stanovnicima San Francisca koji su se aktivno protivili davanju dozvole za neograničen prijevoz samovozećim automobilima. Uz to što su cijeli slučaj nazvali bizarnim, upozorili su i na situaciju koja je mogla nekoga stajati života - što da je samovozeći automobil blokirao prolaz hitnim službama?

Iako se pogreške događaju i cijeli se incident dogodio na samom početku punog korištenja Cruiseovih samovozećih taksija, stanovnici San Francisca (ali i drugi komentatori) s pravom se pitaju - želimo li se voziti u vozilu koje u potpunosti ovisi o vezi na internet?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti