Samsung i IBM najavili sigurnosnu platformu koju pokreću IBM Cloud, umjetna inteligencija i 5G

Zajedničke inovacije koje vladama i tvrtkama pomažu poboljšati sigurnost korisnika

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.11.2019. / 08:35

Samsung (Foto: Samsung)

S ciljem kreiranja najnovijih mobilnih rješenja, tvrtka Samsung Electronics je u suradnji s IBM-om razvila zajedničku platformu koja koristi IBM Cloud i mogućnosti umjetne inteligencije.

"Mobilna industrija transformira postojeće i otvara nove načine poslovanja dovodeći u poduzeća inovativne tehnologije poput 5G tehnologije, IoT i umjetne inteligencije. Veliko nam je zadovoljstvo pokrenuti digitalnu transformaciju za naše poslovne korisnike u 5G eri pomoću IBM-ovih i Samsungovih mobilnih uređaja i povezanih usluga", rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije Samsung Electronics.

Platforma koja omogućuje pravovremenu reakciju u hitnim slučajevima

Prema podacima Međunarodne organizacije rada, gotovo 3 milijuna smrtnih slučajeva svake godine uzrokuju profesionalne nesreće pa vlade i tvrtke imaju sve veću potrebu za izgradnjom sustava za praćenje zdravstvenih stanja radnika. Izgrađena na IBM Cloudu, nova će platforma poboljšati radno okruženje policijskim službenicima, vatrogascima i ostalim osobama koje pružaju prvu pomoć te im omogućiti da pravovremeno reagiraju u situacijama koje zahtijevaju neposrednu pozornost.

Tako će, primjerice, moći pratiti vitalna stanja poput otkucaja srca i fizičkih aktivnosti te reagirati u slučaju iscrpljenosti ili opasnosti od srčanog udara.

Suradnja Samsunga i IBM-a u različitim industrijama

Zahvaljujući ovoj suradnji spojene su IBM-ove inovacije u oblaku i Samsung Galaxy ekosustav, što uključuje Galaxy tablete, mobilne uređaje i pametne satove. Ova platforma omogućuje korištenje Samsung Galaxy uređaja u različitim okruženjima i vremenskim uvjetima, poput onih s kojima se susreću vojnici, zaposlenici elektrana te radnici u rudnicima.

Kako bi iskoristile najbolje od onoga što nude, tvrtke Samsung Electronics i IBM surađuju u različitim industrijskim sektorima, poput zdravstva, energetike i financija. Također, digitalizacijom prerađivačke industrije, ovo partnerstvo postavlja temelj za automatizaciju tvornica koje postaju učinkovite i produktivne uz napredne mrežne usluge i 5G. Programeri mogu pristupiti platformi i tehnologiji koja stoji iza nje te nadograditi mogućnosti koje će unaprijediti aktivnosti vezane uz proizvodnju, obranu i maloprodaju.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti